VJEČNI KLASIK

Omiljene espadrile ponovno krase police trgovina, a evo kakve modele danas nude omiljeni brendovi

05.04.2024 u 10:17

Bionic
Reading

Ravne, s platformom ili punom petom, kultne espadrile ili špagerice i ovog proljeća krase police omiljenih high street brendova

S tipičnim poplatom od užeta, špagerice kao idealna alternativa tenisicama i sandalama u toplim mjesecima pristaju mnoštvu odjevnih kombinacija. Ove sezone u trendu su bermude, retro košulje i suknje svih krojeva, a upravo one u svm svojim inačicama činit će im idealnog stilskog partnera.

Prve espadrile sezone već su stigle na police omiljenih high street brendova, a osim privlačnim dizajnom, ističu se pristupačnom cijenom.

  • +21
Espadrile Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Iako će brojnim damama prvo zapeti za oko špagerice u varijanti visoke pete, za ljubiteljice ležernija stila tu je mnoštvo ravnih modela esparila, u stilu slip-on tenisica, sandala ili balerinki.

Uvjerljivo najpopularniji model, onaj s potpisom modne kuće Chanel, dolaskom toplijih dana broji čak do 100 tisuća pretraživanja mjesečno. No povijest espadrila seže davno prije modne ikone Coco Chanel, u 14. stoljeće, a popularizirao ih je dizajner Yves Saint Laurent te su 1960. ugledale svjetlo dana u njegovoj ljetnoj kolekciji u Parizu.

Njegova verzija, umjesto tradicionalnog potplata od špage, imala je potpeticu i bila je namijenjena ženama, no sličnosti i inspiracija bili su jasno vidljivi te je njihova popularnost uskoro eksplodirala – prvo u Europi, potom i u ostatku svijeta.