njih najviše voli

Omiljena mjesta Ane Rucner: Otkrila nam je svoje najdraže dijelove Zagreba

24.09.2022 u 07:29

Bionic
Reading

Kada putujemo, volimo čuti tips & tricks od insajdera, pogotovo kada je riječ o posebnim mjestima u gradu na kojima se može nešto razgledati, opustiti se i zabaviti. To ne vrijedi samo kada putujemo u inozemstvo, već i kad se posjećuju mjesta u Hrvatskoj ili grad u kojem živimo. Naša violončelistica podijelila je s nama svoje najdraže zagrebačke destinacije na kojima najviše voli provoditi slobodno vrijeme

Zagreb ima tisuću lica, grad je to koji osvaja raznolikošću i šarmom. Uronjen u tisućljetnu tradiciju, kulturno je, gospodarsko i urbano središte... riječ je o gradu koji se iznova može otkrivati. Ana Rucner obožava Zagreb i ima svoja omiljena mjesta na kojima često provodi vrijeme. Ta je mjesta izdvojila kao svoje favorite.

Stara Tkalča

Tkalčićeva ulica ili, kako je neki nazivaju, duša starog Zagreba, rijetko kome nije poznata, pogotovo Zagrepčanima koji ondje već ritualno vole ispijati kavu. Ana je jedna od njih.

'Volim šetati kroz nju jer me vraća u školsko doba, naime tuda sam uvijek prolazila kada sam išla u svoju glazbenu školu 'Elly Bašić'. Volim njeno šarenilo, preslatke lokale, različitosti u ponudi restorana i općenito njenu atmosferu. Za mene je Tkalča uvijek bila srce Zagreba', ističe glazbenica.

Maksimirska šuma

Za bijeg od gradske vreve najbolje je zaputiti se prema nekoj zelenoj oazi te s vremena na vrijeme udahnuti svjež šumski zrak. Ana obožava otići u maksimirsku šumu jer joj se ondje 'duša odmara'. Inače je Maksimir njen kvart i dom jer je odrasla u njemu.

'S obzirom na to da živim u blizini, često se znam šetati kroz Maksimir. Ponekad odradim trening, trčim ili jednostavno uzmem coffee to go i samo hodam, sama ili u društvu. Tada osjećam veliki mir. Izbjegavam vikende zbog gužvi jer nisam jedina koja je zaljubljena u ljepote maksimirske šume', kaže nam. Svojedobno je sudjelovala u pjesmi 'Zoo song' kao posveti Zoološkom vrtu, smještenom u 'plućima' Zagreba.

Moja terasa

Zbog prirode posla glazbenica često putuje, no uvijek se vraća u svoj dom na brijegu iznad jedne od najprometnijih gradskih ulica. Kaos koji vlada dolje zatomi šuma kojom je okružena kuća Rucnerovih, zbog koje se osjećaju gotovo kao da ne žive u gradu.

'Imam tu sreću da živim u kući okružena prirodom i da imam veliku terasu koju sam uredila kao maleni lounge bar, a čiji pogled seže u zelenilo. Često provodim prve jutarnje minute na njoj, napajajući se najzdravijom energijom, onom iz prirode, ali na njoj uživam i u svim ostalim godišnjim dobima', ponosna je Ana.