GOTOVO JE

Odluka je konačna: Gucci, Balenciaga, Bottega Veneta, ali i Saint Laurent odrekli su se ovog simbola luksuza

28.09.2021 u 06:11

Bionic
Reading

Luksuzna modna grupacija Kering, vlasnik brendova Gucci, Saint Laurent i Balenciaga, objavila je da prestaje s upotrebom životinjskog krzna i ono se neće naći u njihovim kolekcijama jesen/zima 2022. godine

Kering se i službeno odlučio odreći upotrebe životinjskog krzna u svim modnim brendovima grupe. Pionir unutar grupe bio je Gucci, najavivši prestanak upotrebe životinjskog krzna još 2017. godine. Postupno su to slijedile modne kuće Balenciaga i Bottega Veneta, uklanjajući krzno iz svoje ponude.

Životinjsko krzno jedino su nastavili koristiti reprezentativni bendovi grupe Saint Laurent i Brioni, a ta je odluka potaknula organizaciju PETA na prosvjede ispred trgovine Saint Laurenta na Avenue Montaigne u Parizu 10. ožujka ove godine.

Sad su napokon i ove modne kuće odlučile odustati od korištenja životinjskog krzna u kolekciji jesen/zima 2022.

'Trenutak je da napravimo sljedeći korak u prestanku upotrebe krzna u svim našim kolekcijama. Svijet se promijenio, naši su se kupci razvili i luksuz im se mora prilagoditi', rekao je François-Henri Pinault, izvršni direktor tvrtke Kering.

Posljednjih godina luksuzna grupacija nastoji biti predvodnik što se tiče održivog razvoja pa su 2019. godine formalizirali i objavili standarde vezane uz dobrobit životinja, kojih su se obvezali održavati i rigorozno primjenjivati kad su u pitanju druga životinjska vlakna i materijali.

Nova objava pozitivan je razvoj događaja kojim se trude mijenjati svijet mode.

jenny from the block 2.0

Jennifer Lopez u bundi prošetala na plus 20, a stajling zaokružila bezobrazno skupim gležnjačama

Pogledaj galeriju