NAGRADNJAČA

Odabrani seminaristi šeste Fotosofije

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 14.06.2011 14:25
  • Objavljeno 07.06.2011 u 10:33
Fotosofija 6 uži izbor-Tihana Šmitran (1)

Fotosofija 6 uži izbor-Tihana Šmitran (1)

Izvor: Promo fotografije / Autor: Fotosofia 6

Petnaest seminarista odabrano je nedavno u Zagrebu za šestu po redu Fotosofiju, besplatni sedmodnevni seminar za naprednu fotografiju pod vodstvom Damira Hoyke. Ovogodišnja Fotosofia počinje 26. lipnja 2011. godine, a održava se u Termama Tuhelj. Tportal.hr ovom prilikom vodi jednog čitatelja na Celebrity Day 28. lipnja u Terme Tuhelj

Iako su u Zagreb bili obavezni doći samo oni kandidati koji su udaljeni do sat vremena vožnje, već od ranog jutra i unatoč kiši stvorila se velika gužba ispred Hoykina ateliera. Na finalni izbor stiglo je 30-ak kandidata iz cijele Hrvatske (Osijek, Šibenik, Pula...), a truda i vremena nisu žalile niti Slovenka iz Kranja i Engleskinja iz Londona koja trenutno živi u Bjelovaru.

Fotosofia 6

Fotosofia 6

Izvor: Promo fotografije / Autor: Fotosofia 6

'Zadnji dan seminara polaznicima je tek početak sudjelovanja u projektu Fotosofia. Zbog toga mi je izuzetno važno da kandidate prije finalnog izbora osobno upoznam kako bih što bolje procijenio tko bi se mogao najkvalitetnije uklopiti u naše pleme koje sada čini već 75 fotosofa', pojasnio je Hoyka zašto mu je važan osobni razgovor sa svakim kandidatom.

Petnaest odabranih očekuje intenzivan program: snimat će poznate osobe, obrađivat fotografije u Photoshopu CS5, a u jednom sessionu će zamijenit fotoaparat mobilnim telefonom Sony Ericsson Xperia™ neo. Veliki izazov svakako će im biti mini natjecanje za titulu Fotokreativca koju će pokušati osvojiti snimajući fotografije s minimumom opreme i u limitiranom vremenu. Mnogi od njih vjerojatno će se po prvi puta okušati i u snimanju pravog modnog sessiona s modelima i modnim timom odabranim na 'Fotosofia 6 FOTOmodel' natječaju.

Tko su 15 odabranih za seminar Fotosofia 6 možete pogledati na www.fotosofia.info. Na istoj adresi će uskoro biti objavljene obavijesti o predavanjima i ostalim aktivnostima koje su otvorene za dolazak publike.

Ovogodišnja Fotosofia se održava pod generalnim pokroviteljstvom Sony Ericssona i pokroviteljstvom kompanije Adobe

Fotosofia i tportal.hr poklanjaju jednom čitatelju VIP ulaznicu za druženje sa sudionicima seminara na Celebrity Day 28. lipnja u 13h.

Troškove prijevoza do Terma Tuhelj NE snosi organizator.

Dobitnik VIP ulaznice je Nikola Vidak

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi