MLADI PAR ŽELI MIR

Obama nije pozvan na vjenčanje Chelsea Clinton

30.07.2010 u 12:14

Bionic
Reading

Među 400 uzvanika koji će sutra prisustvovati vjenčanju Chelsea Clinton i Marca Mezvinskog neće biti i predsjednik SAD-a Barack Obama. Sam Obama je to priznao gostujući u emisiji 'The View' televizijske mreže ABC

Rekao je da pozivnica za vjenčanje nije stigla u Bijelu kuću. 'Već je velik problem sigurnosti organizirati vjenčanje s jednim predsjednikom, zamislite što bi bilo s još jednim', našalio se Obama i dodao da misli da Hillary i Bill Clinton imaju dobre razloge što ga nisu pozvali i da je dobro što žele da pažnja gostiju i javnosti bude usmjerena na mladence.

Popis uzvanika je zaokružen na 400, izvještava časopis New York Magazine, jer je Chelsea Clinton jasno rekla da ne želi političku paradu, već druženje s gostima koje ona i zaručnik osobno poznaju.

Obama je priznao u emisiji da ne koristi Twitter i da njegovim računom upravlja 'neki dvadesetogodišnjak'. Također je kazao da se, otkad je predsjednik, puno manje druži s Blackberryjem, a da njegovu e-mail adresu zna svega desetak ljudi koji mu šalju samo službene informacije. Rekao je i da na svom iPodu ima pjesme Jay-Z-ja, Franka Sinatre i Marije Callas.

U ozbiljnijem dijelu emisije govorio je o svojoj politici, ratu u Afganistanu i ekonomiji te zaželio da nakon njegovog odlaska iz Bijele kuće budu napravljene ozbiljnije promjene u obrazovnom i zdravstvenom sistemu, kao i na polju energetske politike.