POKRETAČI TRENDOVA

O njihovim izdanjima najviše se govorilo: Evo tko je ove godine imao najveći utjecaj na modnoj sceni

22.11.2021 u 08:51

Bionic
Reading

U svom opsežnom izvještaju za aktualnu godinu poznata modna tražilica Lyst otkrila je kojih je deset osoba iz svijeta slavnih svojim modnim odabirima imalo najveći utjecaj na pretrage određenih modnih komada, njihovu prodaju, medijsku pokrivenost i 'buzz' na društvenim mrežama u proteklim mjesecima

10 osoba s najvećim modnim utjecajem u 2021. godini

Zendaya

Nesumnjivo najveća modna zvijezda godine bila je američka glumica i nova ikona stila Zendaya Coleman. Ove godine na crvenom tepihu pružila je niz nezaboravnih izdanja, od kojih se izdvojio mokri look postignut haljinom boje nude s potpisom modne kuće Balmain na premijeri filma 'Dune' u Cannesu.

  • +8
Zendaya Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dua Lipa

Tijekom cijele godine jedna od najvećih pop zvijezdi današnjice uspijevala je zaintrigirati modne kupce svojim stajlinzima s komadima inspiriranim modom s početka milenija.

  • +9
Dua Lipa Izvor: Profimedia / Autor: Jay L Clendenin/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lil Nas X

Kako svojim modnim suradnjama, tako i izdanjima na crvenom tepihu, američki reper Lil Nas X izazvao je veliko zanimanje modne javnosti pokrenuvši brojne trendove, što mu je priskrbilo visoko treće mjesto na listi osoba s najvećim modnim utjecajem u godini na zalasku.

Kai (EXO)

Član bivše korejske grupe EYO ostvario je modnu suradnju s talijanskom kućom Gucci, a njihova kolekcija prodala se istoga trenutka kada je puštena online i rezultirala je porastom pretraga za komadima s potpisom Guccija od 264 posto.

Hailey i Justin Bieber

Kanadska pop senzacija i američka it djevojka ove godine postali su jednim od najmoćnijih parova na modnoj sceni. Njihovi odabiri, poput crne haljine s potpisom Alessandre Rich, u kakvoj je osvanula Hailey, rezultirali su ogromnim interesom modnih kupaca za istim i sličnim modelima.

A$AP Rocky i Rihanna

Ovaj glazbeno-modni par ove godine podjednako je punio stupce tabloida i modnih magazina, a sve je kulminiralo na glamuroznom balu Met Gala, na kojemu su debitirali kao par i ostavili neizbrisiv trag svojim modnim odabirima u duhu ovogodišnje teme bala.

Tyler, The Creator

Grammyjem nagrađeni američki reper Tyler, The Creator ovog ljeta objavio je album 'Call Me If You Get Lost' i donio potpuno novu estetiku u znaku krznenih šubara brenda Ushanka. Pretrage za šubarama i krznenim modelima kapa nakon njegove objave albuma i nastupa na dodjeli glazbenih nagrada BET porasle su za 75 posto.

Harry Styles

Nakon što je prošle godine proglašen osobom s najvećim utjecajem na modnoj sceni britanski glazbenik ove godine završio je na osmom mjestu liste. U veljači je na dodjeli nagrada Grammy osvanuo u Guccijevu izdanju s ljubičastim krznenim šalom, a pretrage za njim i sličnim modelima porasle su za 1500 posto u 48 sati od dodjele.

Jennifer Lopez

Modna renesansa latino dive nastavila se i ove godine. Nakon što je u potpuno bijelom Chanelovom outfitu nastupila na predsjedničkoj inauguraciji pretrage za bijelim Chanelovim komadima porasle su za 89 posto u roku od 24 sata dok su pretrage za bijelim kaputima skočile za 119 posto.

Jennifer Lopez Izvor: Profimedia / Autor: WIN MCNAMEE / Getty images / Profimedia

Lady Gaga

Američka pop zvijezda trenutno marljivo promovira film 'House of Gucci', a prije dolaska u svjetska kina prouzrokovala je potrage pojedinih komada s potpisom talijanske kuće. Nakon što je na setu filma ugledana s Guccijevim šalom za njim i sličnim modelima potražnja je porasla za 67 posto. Tijekom njezina nastupa u New Yorku modne kupce potaknula je na intenzivnu pretragu čizama s platformom, a pregledi komada s potpisom modne kuće Valentino porasli su za 117 posto nakon što je nosila kreaciju iz njezine kolekcije visoke mode.

  • +5
Lady Gaga Izvor: Profimedia / Autor: Rodin Eckenroth / Getty images / Profimedia