MLAĐAHNI KRALJEVIĆ

O njemu se govori: Zgodni mladi danski princ pokorio modne piste

08.02.2021 u 16:01

Bionic
Reading

Mlađahni kraljević Nikolai od Danske, inače unuk danske kraljice, s velikim uspjehom pliva u modnim vodama te mu mnogi proriču blistavu karijeru u svijetu manekenstva

Nikolai od Danske već je bio velika senzacija na modnim revijama u Parizu i Londonu, te se poznate modne kuće doslovce otimaju za njega.

Iako je dio privilegirane elite, mladi Nikolai je princ modernog doba koji drži konce svoje sudbine u svojim rukama.

'Moj najveći san je proslaviti se sam', izjavio je prije nekoliko godina za ukrajinsko izdanje časopisa Vogue Hommes.

Mladi kraljević, najstariji od troje braće i sestara, već je odradio kampanje za poznate modne kuće između ostalih i za Dior.

Grof od Monpezata, 21-godišnji pripadnik danske kraljevske obitelji i sedmi u redu za dansko prijestolje ne libi se posla, pa manekenstvo zasad još uvijek vidi kao zgodan hobi.

  • +2
Princ Nikolai od Danske Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON

Princ je bio prava senzacija na londonskom Tjednu mode premda ističe kako se ne vidi u budućnosti u svijetu manekenstva.

'To vidim kao jedan privremeni posao koji će mi pomoći tijekom školovanja', ističe 21-godišnjak koji je nakon napuštanja vojne škole školovanje nastavio na poslovnoj školi u Copenhagenu gdje je upoznao i svoju sadašnju zaručnicu Benedikte Thoustrup.

Dolazi iz ugledne plemićke obitelji: njegov je otac Joachim od Danske, majka Alexandra Manley, a baka kraljica Margrethe II koja vlada Danskom još od 1972. godine.

Iako se uspješno debitirao na modnim pistama, Nikolai se ipak nada poslovnoj karijeri te nije zapostavio ni obrazovanje: školuje se na uglednoj poslovnoj školi u Copenhagenu.