nove kolekcije

Novi najpoželjniji mirisi: Evo koji će parfemi biti u trendu ove jeseni

02.09.2023 u 17:39

Bionic
Reading

Donosimo pregled novih parfema koje će uskoro u prodaju pustiti neki od najpoželjnijih svjetskih brendova

Kada je riječ o beauty rutini, promjene godišnjih doba uvijek podrazumijevaju i promjene u odabiru mirisa. Ako su vam dosadili dosadašnji parfemi ili želite pronaći jedinstven miris koji će biti toliko po vašoj mjeri da ćete ga nositi od jutra do mraka, izdvojili smo nekoliko najnovijih koji stižu ove jeseni.

Stručnjaci tvrde da odabir mirisa govori puno o osobi, dajući naslutiti u kojoj je mjeri opuštena, senzualna, jednostavna ili željna pozornosti, a u novim kolekcijama najpoželjnijih brendova naći će se ponešto za svakoga.

Hermès Tutti Twilly d’Hermès

Luksuzni brend Hermes ne proizvodi samo najpoželjnije cipele i torbice, već i parfeme čijim je mirisima vrlo teško odoljeti.

Ove sezone njihova ekskluzivna kolekcija obogaćena je četvrtim mirisom iz linije Twilly, koji ostavlja dojam radosti, spontanosti i blistave ljepote.

Riječ je o toplom voćnom mirisu koji vješto kombinira dojmljiv spoj oštre slatkoće i pikantnosti đumbirova cvijeta, podsjećajući na atraktivne tropske krajeve sve dok ne ostane prisutna zrela nota mošusa.

Jo Malone English Pear & Sweet Pea

Ako bi se opis ovog parfema trebao svesti na dvije riječi, bile bi to - nježan i intiman.

Kada ste u potrazi za suptilnijim mirisima, Jo Malone nikad vas neće razočarati. Tako je i s njihovim posljednjim parfemom English Pear & Sweet Pea, koji dolazi kao još laganija verzija njihovog kultnog mirisa English Pear & Freesia.

Novo izdanje odiše osvježavajućim notama kruške, popraćenim slatkastom notom mirisne grahorice, a bijeli mošus svemu daje dozu zrelosti.

Dior L’or De J’adore

Je li itko zaboravio kultni J'adore? Od prepoznatljive bočice do nezamjenjivog mirisa, J'adore je već desetljećima kultni ženski parfem.

Senzualne note sada su redizajnirane kako bi nastao legendarni nasljednik - Dior L’or De J’adore. Na njemu je radio jedan od vodećih svjetskih parfumera Francis Kurkdjian te je pojačao cvjetne note, kreirajući savršenu cvjetnu simfoniju mirisa jasmina, ruže i ylang-ylanga.

Burberry Goddess

Ljubiteljice slatkastih mirisa dolaze na svoje trostrukom kombinacijom aroma vanilije u parfemu Burberry Goddess.

Tri mirisa koja stvaraju gotovo kremast miris su vanilija, vanilija kavijar i vanilija absolute, a sve obogaćeno notama kakaa, čime se stvara aroma nalik dekadentnom desertu.

No niti tu nije kraj kulinarskim čarolijama u bočici parfema jer je ova slatkasta kombinacija obogaćena đumbirom i lavandom, koji vješto zaokružuju miris, čineći olfaktivno iskustvo kakvo se ne zaboravlja.

Tom Ford Café Rose

Niste među obožavateljicama laganih i suptilnih mirisa? Onda je vrijeme da se upoznate s parfemima Toma Forda, pravog majstora senzualne zavodljivosti.

Parfem Café Rose kombinira mekoću ruže i robusnost crne kave kako bi stvorio dubok i senzualan spoj. Ylang-ylang svemu daje luksuznu cvjetnu aromu, a korijander, pačuli i kardamom donose toplinu i pikantnost.

Kada svemu pridodate bogate note tamjana i sandalovine, rezultat je miris za kojim će se garantirano okretati glave.

Aesop Ouranon

'Ouranon govori o transcendenciji… S Ouranonom idemo do kraja i stvarno se prepuštamo, ulazimo u novi ciklus – gledajući civilizacije iz prošlosti ili propitujući budućnost', opisala je ovaj miris njegova kreatorica Barnabe Fillion.

Aesopov Ouranon je ljutkast i drvenast miris te vrlo kompleksan, poput svojih prethodnika. Započinje citrusnim notama eteričnog ulja petitgraina i elemija, transformirajući se uz arome lavande. Na koži se počinju isticati aromatične note kamilice i bogatog timijana dok mira i tonka uspješno balansiraju sve te mirise, tvoreći savršen spoj za obožavateljice kompleksnih parfema.