Borovo

Nove startasice za školske dane – Startasove cvičke

30.08.2016 u 14:38

Bionic
Reading

Nove startasice za školske dane – Startasove cvičke

Na današnjoj promociji održanoj u Hrvatskom školskom muzeju (Trg maršala Tita 4) u Zagrebu predstavljene su Startasove cvičke. Iako Startas postoji punih 40 godina, a Borovo je kroz povijest proizvodilo nekoliko modela šlapica za školarce, proizvodnja Startasovih cvički je logičan slijed.

Dubravko Šimenc, voditelj brenda Startas, istaknuo je kako su proizvedene, kao i svi Startasovi modeli, od pamučnog platna i gume dobivene iz prirodnog kaučuka, ručno su izrađene u Vukovaru te ih je oblikovalo preko 23 para vrijednih ruku. Kako bi se olakšalo obuvanje šlapica, klasičan model s vezicama zamijenjen je elastičnom trakom. Dostupne  u 10 različitih boja, za djevojčice i dječake, idealne su za školske dane. Uz kupljene Startasove cvičke, kupci dobivaju Startasovu platnenu vrećicu koju su sašile djelatnice udruge Kamensko Creativa te je i na taj način zaokružena priča o izvornom hrvatskom proizvodu.


Krajem školske godine počeli smo zaprimati upite vijeća roditelja i osnovnih škola diljem Hrvatske. Školama su ponuđene startasice i Startasove cvičke po povoljnijim cijenama te smo s 50-ak škola trenutno u pregovorima dok je njih 10-ak u fazi realizacije suradnje, istaknuo je Damir Rupčić, voditelj projekata u Borovu.

Promocija je održana u Hrvatskom školskom muzeju, koji ne poznaju mnogi iako je otvoren davne 1901. godine. Uz trenutnu izložbu Bertuchovog slikovnog carstva te stalni postav muzeja s predivnim postavima školske građe, svi kupci Startasovih cvički dobivaju besplatan posjet muzeju tijekom cijele naredne školske godine. Želja nam je promovirati muzej školarcima za koje spremamo razne radionice i izložbe, dodaje Branka Manin, ravnateljica Hrvatskog školskog muzeja.


Zbog toga je bila prigoda da nove cvičke predstavimo u Hrvatskom školskom muzeju koji čuva našu povijest školstva. U stalni postav muzeja ovom prilikom uvrštena su tri modela cvički - platnene iz sredine 60-ih godina, kožne iz sredine 90-ih godina te najnoviji model, Startasove cvičke.

Startasove cvičke dostupne su u većini prodavaonica Borova po cijeni od 99 kn te uz platnenu Startasovu vrećicu na dar.