BB HIT

Nove kreme za kojima su svi poludjeli

31.08.2012 u 17:57

Bionic
Reading

Kozmetički trend koji je osvojio Aziju ubrzano se širi Europom i Amerikom. Nova generacija toniranih krema daje savršeno ujednačenu i glatku kožu u tren oka

Nove su zvijezde u industriji ljepote - BB kreme. Kratica engleskih izraza beauty balm (balzam ljepote) ili blemish balm (balzam protiv mrlja) postala je sinonim za čudotvornu kremu koja odjednom briše sve nepravilnosti s kože.

Trend je započeo u Aziji, a sada se ubrzano širi zapadnim tržištem. Preparat koji se u Europi izvorno koristio za njegu kože nakon jakih pilinga i laserskih tretmana, u azijskim je zemljama doživio procvat kao napredna inačica tonirane kreme koja koži daje 'sve u jednom'.

BB krema istodobno hidratizira i revitalizira kožu, tonira je poput podloge i korektora, štiti od sunca. Dok se u Aziji traže BB kreme koje izbjeljuju, odnosno posvjetljuju ten, na zapadnom tržištu najbolje prolazi BB koji daje lagani dašak preplanulosti.

BB kreme nude se u jednoj, dvije ili eventualno tri nijanse koje se, kažu proizvođači, prilagođavaju prirodnom tonu kože. 'Pametni' pigmenti multidimenzionalno reflektiraju i oblikuju svjetlost, čime se prikrivaju nesavršenosti, a ten lijepo 'zrači'.

Združenim djelovanjem pametnih pigmenata, hidratantnih i hranjivih sastojaka, ten jednim potezom postaje savršeno ujednačen i baršunasto gladak. BB krema pruža zdrav i prirodan izgled, a može se nanijeti zasebno ili kao podloga za šminku.

Sve BB kreme obogaćene su sastojcima koji uravnotežuju kožu i sprečavaju 'izbijanje' prekomjernog masnog sjaja, a neke su BB kreme posebno osmišljene za njegu masne i mješovite kože, matirajući je i smanjujući proširene pore.