Flamingo Shadows

Nova kampanja modne dizajnerice i kostimografkinje Mirjam Krajina

  • Autor: D.A.M.
  • Zadnja izmjena 23.06.2022 14:40
  • Objavljeno 23.06.2022 u 12:00
Nova kampanja Mirjam Krajina

Nova kampanja Mirjam Krajina

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Nova kampanja modne dizajnerice i kostimografkinje Mirjam Krajina svojevrsni je kreativni koncept koji zaokružuje zanimljivu tehniku termičke obrade plastičnog otpada i njegovu manipulaciju. Dizajnerica je vođena načelima održivosti i filozofijom 'minimal waste' kreirala kolekciju izrađenu isključivo od plastičnog otpada, kako bi produžila trajnost inače potrošnih i lako zamjenjivih plastičnih vrećica, čiji otpad ima devastirajući utjecaj na ekosustav

Naime, do sada su u toj tehnici isključivo nastajale njene unikatne održive torbe 'Raw Bag', no inspirirana izložbom Thierryja Muglera u Parizu počela je raditi skulpture od reciklirane plastike koje su funkcionalno postale korzeti, navodi se u priopćenju.

Tehniku termičke obrade otpadnih plastičnih vrećica iskoristila je u inovativnom, estetski zanimljivom i unikatnom vidu te je na taj način proširila i upotpunila svoje izražavanje u ovoj neobičnoj i estetski zanimljivoj tehnici. Svi modeli torbi, kao i korzeti te obuća unikati su i kao takvi se ne mogu istovjetno ponoviti.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kada je riječ o bojama, zanimljivo je da je sve rađeno u istoj baby rozoj koja se nametnula kao boja sezone pa sukladno tome dolazi i inspiracija za ime kolekcije 'Flamingo Shadows'.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Na kampanji je radio već uhodani tim profesionalaca koji je zaslužan i za prvu Raw Bag kampanju. 'Kada mi je Mirjam pokazala ove genijalne korzete koje je napravila, u glavi sam već imala cijelu ideju za snimanje kolekcije i jedva sam čekala da sve izrealiziramo. Znate onaj trenutak kada vidite nešto toliko drugačije što vam odmah zaokupi svu pažnju i um', kaže Ivana Pavić koja je zaslužna za kreativni koncept i direkciju te styling kampanje.

Fotografije već prepoznatljive estetike rad su Denisa Butorca kojeg s Mirjam veže dugogodišnja kreativna suradnja. Model je sjajna Andrea Jurić dok je styling asistentica Melita Bezjak. Više o prošlim, sadašnjim i budućim kolekcijama dizajnerice saznajte na Instagramu profilu https://www.instagram.com/raw__bag/

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!