sve se vraća

Njezine ljubiteljice dolaze na svoje: Najpopularnija maksi torba vraća se u modu

05.03.2023 u 16:45

Bionic
Reading

Iako su posljednjih godina modnom scenom dominirali mikro modeli, high street brendovi u ponudu su vratili i one veće. Različitih veličina i boja, ova torba poznata je po svojoj kvaliteti i nosivosti. Izuzetno lagana i prilagodljiva, Longchampova Le Pliage najbolja je prijateljica mnogim ženama već 30-ak godina

Torbe su česta opsesija svih žena, a pronaći onu savršenu izazov je s kojim se žene vrlo često suočavaju. Ne, ne radi se o tome da je teško pronaći savršene torbe, već ih postoji više savršenih! Problem su neutaživi apetiti i ljubav prema ovom modnom dodatku koji često tjeraju na patnju za nekim mnogima neuhvatljivim modelom. I dok su u posljednje vrijeme mikro torbe vladale modnom scenom, u svakodnevicu su se polako vratili veći, praktičniji modeli koji odgovaraju užurbanijem dnevnom tempu.

Na društvenim mrežama sve češće možemo vidjeti najpopularniji model torbe pariškog brenda Longchamp. Riječ je o Le Pliageu, najboljem prijatelju žena koje u torbi moraju imati sto sitnica: od laptopa i posudice s ručkom do dječjih igračaka i neizostavne kozmetike.

Ova lagana torba izrađena je od najlona, a kožne ručke i kopča upotpunjuju je pružajući luksuzan dojam kojem rijetko tko može odoljeti.

Nema tko nije nosio ovaj popularni model: od Kate Middleton i Meghan Markle do direktorice modnih trendova Alexe Chung. Ekskluzivna lista vlasnica pridonijela je njezinom uvrštavanju među najpoznatije torbe svijeta, uz Fendijevu Baguette i omiljenu birkinicu. Premda je u društvu torbica koje koštaju više od prosječne hrvatske plaće, izuzetno je pristupačna cijenom, što je još jedan razlog zbog čega je žene diljem svijeta toliko vole i cijene.

Sve je počelo godine 1948. kada je Jean Cassegrain stvorio modnu kuću Longchamp i smjestio je u srce Pariza, na bulevar Poissonnière. Tada je to bilo it mjesto za šoping, a Champs-Élysées tek se razvijao u modnom smislu.

Kultni model Le Pliage osmislio je Jeanov sin Philippe Cassegrain stvorivši lijepu, funkcionalnu i kvalitetnu torbu pristupačne cijene. Njezin status dokazuje i činjenica da već 30 godina žene diljem svijeta biraju Le Pliage prilikom izvršavanja svakodnevnih obaveza, a vjeruju joj i kao suputnici na putovanjima jer je izuzetno lagana te ima patentni zatvarač, zbog čega je sigurna.

Prepoznatljiva torba dolazi u više veličina i boja, a nadopunjuju se svake sezone, ovisno o aktualnim trendovima. Standardne veličine su S, M i L, a ljubiteljice putovanja u stilu često biraju XL modele. Također, kupci mogu odlučiti žele li kraće ili duge ručke, a koje omogućavaju nošenje torbe na ramenu. Kožne ručke i kopča najčešće su prepoznatljive smeđe boje, no ovisno o kolekciji, nekad iznenade i drugim bojama.

MUST HAVE KOMAD

Jennifer Lopez ne odvaja se od skupocjene torbe za kojom već neko vrijeme luduje modni svijet

Pogledaj galeriju