PREMIJERA FILMA 'ŠUTI'

Njena ljepota stvorena je za crveni tepih

17.12.2013 u 06:34

  • +21

Premijera filma 'Šuti'

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Bionic
Reading

Igrani film 'ŠUTI' Lukasa Nole večeras je premijerno prikazan u ispunjenom kinu Europa u Zagrebu

Premijeri je nazočila ekipa filma predvođena redateljem Lukasom Nolom te glumcima Tihanom Lazović, Lanom Barić, Živkom Anočićem i Milanom Pleštinom, a film je pogledalo i niz osoba iz javnog života: Ecija Ojdanić, Bojana Gregorić-Vejzović, Enes Vejzović, Damir Markovina, Ivana Roščić, Jelena Miholjević, Danilo Šerbedžija, Robert Orhel, Marija Škaričić, Leon Lučev, Goran Grgić i mnogi drugi.

Nakon iščekivane zagrebačke premijere, film 'ŠUTI', nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, u četvrtak, 19. prosinca stiže na redovni kino repertoar kina Cinestar diljem Hrvatske.

Film je domaćoj publici premijerno predstavljen na ovogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli, gdje je nagrađen sa šest nagrada. Između ostalih, nagrađene su i glavne glumice filma, Tihana Lazović, kojoj je ovo prva glavna uloga, i Lana Barić.
Ova snažna i dojmljiva priča tematizira obiteljsko nasilje, prateći sudbinu Bebe od djetinjstva i odrastanja u nesretnoj obitelji do trenutka kada sama osniva svoju obitelj, nadajući se da će prekinuti taj nesretan niz. Priča je nastala po motivima istinitog događaja.

Film je nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Redatelj Lukas Nola autor je i scenarija za ovaj film, a producenti su Ankica Jurić Tilić i Hrvoje Pervan.

Bojana Gregorić Vejnović plijenila je pažnju u crnoj haljini koja joj je stajala kao salivena.