PRISTAJU SVIMA

Nikad poželjnije: Frizure kakve smo voljeli u 90-ima vratile su se u velikom stilu

08.12.2020 u 06:45

Bionic
Reading

Slojevito ošišane frizure na tragu nekad popularne rachelice, kakvu je imala Jennifer Aniston u 'Prijateljima', u modernijim varijantama ponovno su poželjne pa ne sumnjamo kako ćemo ih uskoro posvuda viđati

Suptilni pramenovi, ravno ošišani elegantni bob ili razigrane asimetrične varijante pixie frizura mogli bi uskoro ustupiti svoje mjesto slojevitim stilovima šišanja koji će sudeći po svemu dominirati i u mjesecima pred nama.

Ravno ošišane frizure, kakve smo obožavali unazad nekoliko godina, polako svoje mjesto ustupaju cool frizurama kakve smo viđali sredinom 90-ih, kad je najveći predmet žudnje bila raskošna i slojevito ošišana kosa prošarana pramenovima a la Rachel Green.

  • +3
Helena Christensen Izvor: Profimedia / Autor: INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Legendarna frizura u nešto suvremenijoj verziji ponovno će biti itekako tražena, a sjajna je stvar to da pristaje svima, djeluje mladenački neobavezno i nije zahtjevna za održavanje ukoliko je dobro ošišana.

Paul Edmonds, nagrađivani londonski frizer, kaže da postoji razlog za to, a to je da su se zbog koronavirusa promijenile navike klijentica koje žele jednostavne frizure zbog kojih neće morati često kod frizera.

On dodaje kako su slojevito ošišane frizure 'nove generacije' razbarušenije kako bi se postigao ležeran dojam, a tako ošišana kosa, osim što ima više volumena, ima još jednu prednost - vrlo lako se stilizira.

Nećete pogriješiti ni ukoliko se odlučite za npr. varijantu s ravno ošišanim šiškama ili onima 'zavjesa' stila, mogućnosti su bezbrojne.

Ako niste sigurni za koju se varijantu odlučiti, pronašli smo nekoliko sjajnih ideja i na Instagramu.