BEZVREMENSKI TREND

Nezamjenjiv modni komad koji sigurno imate u ormaru: Kako vječnu majicu kombinirati ove sezone?

30.04.2021 u 06:31

Bionic
Reading

Modni trendovi dolaze i prolaze, no neki odjevni komadi jednostavno su bezvremenski. Upravo je takva obična bijela majica, savršeno nosiva u bezbroj kombinacija i gotovo u svim prilikama. Ako vam nedostaje inspiracije za to kako je nositi ove sezone, ove ideje će vam svakako dobro doći

Bijela majica najjednostavniji je, bezvremenski i nezamjenjiv komad garderobe koji možete zamisliti. Modni stručnjaci uspoređuju je s praznim platnom, sposobnim za nebrojene transformacije, jer odlično izgleda što god stavili na nju te čini odličnu podlogu za bilo koju kombinaciju. Bezvremenost, sposobnost prilagodbe svim vrstama estetike te uspješno odupiranje promjenjivim trendovima samo su neke od karakteristika koje bijelu majicu čine nezamjenjivim elementom savršene garderobe.

Uz nju su savršeni i uvijek trendi modni komadi dobre traperice i bijela košulja. Uz te odjevne predmete jednostavno se ne može pogriješiti, a služe kao odlična baza i ponašaju se poput modnog kameleona: slažu se sa svim modnim dodacima i odlično kombiniraju s trenutnim trendovima.

Koliko god obična bijela majica djelovala jednostavno, toliko potraga za njom može biti komplicirana. Kupovina bijele majice jedna je od onih vječnih - koliko god ih imali u ormaru, nikada ih nemate dovoljno. Štoviše, možete ih imati i desetak - različitih po beznačajnim detaljima koji ih ipak čine jedinstvenima - i opet ćete tragati za još jednom.

Od Marlona Branda i Jamesa Deana, preko Jane Birkin i Brigitte Bardot, pa sve do nekih od velikih modnih ikona generacije Z, malo koji odjevni predmet može se pohvaliti putovanjem kroz vrijeme s tako malo promjene u izgledu, a tako velikim značenjem.

Modna povjesničarka Maude Bass-Krueger piše da upravo one imaju sposobnost za bilo koji društveno-ekonomski položaj jer rijetko koji modni kupac može odoljeti jeftinim bijelim majicama. Međutim u dizajnerskim verzijama postižu luksuzan status. 'Yves Saint Laurent i Dior 70-ih; kao i Chanel, Lacoste, Calvin Klein i Polo Ralph Lauren u 90-im godinama - samo su neki od primjera. A Giorgio Armani, Helmut Lang i Nicolas Ghesquière majicu su učinili bitnim dijelom svojih kolekcija', navodi Bass-Krueger o kameleonskom obilježju ovog omiljenog modnog predmeta.

Uz traperice, ispod jakne ili sakoa, ovo su najbolji načini da ovo proljeće kombinirate bijelu majicu.

Uz traperice i loaferice

Ako postoji jednostavna i nepogrešiva kombinacija, onda je to ova. Modna kombinacija koja djeluje poput praznog platna, klasična bijela majica i traperice mijenjaju izgled prema ostalim modnim dodacima, u ovom slučaju loafericama, a koje moraju biti posebne te će tako podići i najklasičniju kombinaciju.

S blejzerom i kožnim hlačama

Bijela majica odlična je kako za casual, tako i za elegantnije kombinacije. Umjesto klasičnog odijela, kombinirajte je s kožnim trapericama i sakoom u drugoj boji i u tren oka imat ćete kombinaciju koja nije pretjerano stroga, ali je vrlo elegantna.

Uz chinos hlače i tenisice

Ponekad nije potrebno mijenjati stil bijele majice, već se prepustite njezinoj klasičnosti i bezvremenosti. S chinos hlačama i tenisicama, koje su također čista klasika, imat ćete kombinaciju za modnu peticu.

S balonerom i trapericama

Kombiniranje bijele majice s odjevnim predmetima koji su također čista modna klasika rezultirat će odličnim i nepogrešivom stajlingom. Bež baloner, nezamjenjiv u proljeće, i klasične traperice odlično će izgledati s bijelom majicom, a za potpun efekt dodajte sunčane naočale, remen i zlatni nakit.

S prslukom i cargo hlačama

Nekoć sastavni dio radne ili vojničke odore, cargo hlače veliki su trend, a uz pomno kombiniranje mogu biti itekako ženstvene. Kombinacija sofisticiranog komada s onim neformalnijim, odnosno cargo hlača s prslukom odlično je povezana bijelom majicom.

Sa suknjom i visokim potpeticama

Bijela majica ima sjajnu karakteristiku – umanjuje formalnost određenih odjevnih predmeta. Tako će odlično ići uz suknju i visoke potpetice, čineći tu kombinaciju istovremeno manje formalnom i strogom.

S nabranim hlačama i raskopčanom košuljom

Od svih mogućih kombinacija, nošenje bijele majice s raskopčanom košuljom jedna je od najjednostavnijih, ali ne manje efektnih. Klasična plava košulja na prugice u kombinaciji s hlačama visokog struka klasičnom muškom izgledu daje sportski i osvježavajući izgled, a uz dodatak nakita i torbice postaje odličan i dotjeran ženstveni stajling.

S nabranim hlačama i salonkama

Malo je kombinacija koje su istodobno elegantne i ležerne. Ova tako jednostavna kombinacija odlična je za razne prilike, a kako biste je malo podignuli, dodajte vintage torbicu i salonke upečatljivog uzorka, poput leoparda.

S kratkom jaknom i hlačama

Kratke hlače, poput onih kožnih, te kratko rezana jaknica kombinacija su koja priziva jednostavnu, baznu bijelu majicu. Zbog nje će ova kombinacija biti manje dramatična te će 'primiriti' cijeli stajling.

Sa ženskim odijelom

Kombinacijom bijele majice s trendi ženskim odijelom postići ćete elegantan izgled, a opet ležeran izgled nosiv u različitim prigodama.