Petkom 13 by Fashion Guru

Nevena Rendeli Vejzović: 'Oduvijek sam željela djecu, samo nisam znala da ću ih tako brzo dobiti tako puno. U godinu i pol troje djece!'

  • 15.05.2020 u 14:09

  • Bionic
    Reading

    Moja bivša kolegica nakon odlaska s HRT-a ima više posla nego ikada, a prvenstveno mislim na povećanje njezina preslatkog čopora. U manje od dvije godine Nevena Rendeli Vejzović rodila je troje djece. Maratonske staze zamijenila je onima u dječjem parku, a voditeljsku palicu onom u kući, ali poznajući nju, to je samo privremeno

    1. Vidim da si skratila kosu. Je li to iz praktičnih razloga? Koliko si zadovoljna novim lookom?

    Iskreno, i prije cijele situacije s koronom imala sam želju ošišati se, a onda kad su zatvorili salone, jedva sam dočekala da ponovo sjednem u frizerski stolac. Na kraju sam na taj način proslavila otvaranje frizerskih salona i dala podršku Studiju Antonija jer im nije bilo lako dva mjeseca biti zatvoren i zadržati sve zaposlenike. Sličnu zurku imala sam 2015. godine, a to je bila dobra godina, tako da se nadam da će se i 2020. popraviti.

    2. Trčiš li samo za djecom u posljednje vrijeme ili se misliš vratiti maratonu?

    Posljednja dva mjeseca su najteži maraton u mom životu. S troje male djece doma, neizvjesnom budućnošću i poslom, bilo je teže nego bilo koja utrka dosad. Trenutno, nažalost, nemam vremena za trčanje, a i utrke se još ne odvijaju, tako da uskoro krećem s treninzima.

    3. Koliko ti se promijenilo viđenje mode nakon svih ovih događaja?

    Promijenilo se utoliko što sam posljednja dva mjeseca provela u trenirci i tenisicama, no to ne znači da nisam pratila modne stranice, nažalost samo sam izdaleka gledala. U ovakvim trenucima shvatiš da ionako imaš previše odjeće u ormaru koju ne stigneš iznositi. Moj moto je sada eco i economy oriented, ne kupujem više ništa, a time čuvam i okoliš ;).

    4. Koji ti je najgori modni stajling kojeg se sjećaš?

    Jao, bilo je sigurno nekoliko, ali sam ih potisnula. Nisam luda da čuvam dokaze o tome.

    5. Kako izgleda dan jedne mame s tri mala klinca? Koje su im omiljene igračke i zanimacija?

    Naša svakodnevica je izgledala kao i kod svake druge zaposlene mame. Ujutro se probudimo oko 7 i kreće kaos. Spremanje do 8, blizanke idu u vrtić, Vitu čuva teta čuvalica, mama i tata odlaze na posao. Popodne je bilo rezervirano za park i druženja u prirodi. Sad se sve izokrenulo, ja sam radila od doma, suprug je bio dežuran i radio u šihtama tri dana doma, tri dana na poslu, a cure su lude jer se ne mogu družiti s vršnjacima i ne mogu biti u parkiću. Sad kad se stvari normaliziraju nadam se da ćemo se i mi vratiti rutini.

    6. Jesi li tako zamišljala svoju budućnost?

    Pa zapravo jesam. Oduvijek sam željela djecu, samo nisam znala da ću ih tako brzo dobiti tako puno. U godinu i pol troje djece - netko bi pomislio da smo se trudili oboriti neki rekord. Sve u svemu, ostvarile su mi se sve želje.

    7. Kuhaš li ti ili suprug?

    Iskreno, nisam baš neka kuharica, ali zato suprug jest. I moja ujna Marijana, koja je skriveni talent, sad više i ne mogu reći amater, jer sam je proslavila svojim videima na IGTV-u. Za mene bi se moglo reći da sam njihov profi kušač hrane.

    8. Što misliš o društvenim mrežama, koje su im prednosti i mane?

    Ne znam što bih u ovo doba da nije bilo društvenih mreža. One su mi doslovno bile prozor u svijet, veza s prijateljima i poznanicima. Mana je nekoliko, ali svejedno bi naš život bez njih bio nezamisliv.

    9. Misliš da Hrvatska ide unazad? Pritom mislim na kod nas uvijek aktualnu korupciju, a sve je više i antivaksera.

    Mislim da nismo postali nazadni, već neke stvari nismo uspjeli nikad savladati. Kao na primjer korupciju, rak-ranu našeg društva. Što se tiče ove druge dvije teme, ako misliš na antivaksere i zatucanost, to su problemi koji su prisutni svuda u svijetu i u kriznim vremenima izlaze na površinu.

    10. A Bandić i potres?

    Ne znam što bih više rekla na tu temu, to kako izgleda centar grada nakon potresa dosta je sramotno. Nadam se da će biti bolje.

    11. Vrtići i škole se otvaraju, a roditelji moraju dati suglasnost - kakvo je tvoje mišljenje o tome?

    Pisala sam blog na tu temu koji je podržalo jako puno roditelja. Mislim da je nastao nepotreban kaos - i druge zemlje otvaraju vrtiće i škole i nisam primijetila da se o tome toliko drami. Epidemiološke upute su relativno jasne, djeca nisu toliko pogođena Covidom-19, već naši stariji građani i stvarno ne znam zašto je onda tako teško organizirati da nam funkcioniraju odgojno-obrazovne ustanove za najmlađe.

    12. Ide ljeto, misliš li se otisnuti iz Zagreba?

    Mislim se otisnuti, samo pitanje je kad će posao dozvoliti i kamo ćemo i kako moći ići. Trenutno imam svoj virtualni talk show na jednom portalu i za njega mi je potreban dobar internet, a nekako mi ga je najdraže raditi od doma. No prilagodit ćemo se.

    13. Koju ćeš knjigu ponijeti sa sobom? Daj neku preporuku za dobro štivo.

    Trenutno čitam 'Stogodišnjaka' Jonasa Jonassona, a već sam čitala njegovu 'Djevojku koja je spasila švedskog kralja' i oduševila se.

    Sadržaj, stavovi i mišljenja izneseni u komentarima objavljenima na tportalu pripadaju autoru i ne predstavljaju nužno stavove uredništva tportala.