POKAZALA STIL

Nepogrešiv osjećaj za detalje: Melania Trump na svoj način preuredila Bijelu kuću

18.09.2019 u 14:23

Bionic
Reading

Melania Trump dobro je poznata po svom rafiniranom modnom ukusu, a uoči velikog prijama, svečane državne večere u Bijeloj kući koji će se održati ovoga petka, uvijek besprijekorno dotjerana prva dama SAD-a dala je novi štih rezidenciji u Washingtonu

Prva dama nije odoljela preurediti interijere na adresi Pennsylvania Ave 1600 na svoj prepoznatljiv način, te udahnuti starim prostorima novi sjaj.

Melania Trump Bijeloj kući je dala toliko potrebno novo ruho: osvježila je 'izblijedjele' tkanine, preuređivanjem draperija i obnavljanjem namještaja.

Lijepa gospođa Trump otkad se uselila u Bijelu kuću, osobno je nadgledala poslove oko preuređenja novog doma, a među izmjenama je bila i promjena tapeta u Crvenoj sobi, zamjena zastora u Zelenoj sobi i restauracija Plavoj sobi.

Melania Trump Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zidne tapete u Crvenoj sobi izblijedjele su od sunčeve svjetlosti pa je njihova izmjena bila više nego nužna. 'Toliko su posvijetlile da su izgledale kao da su ružičaste', objasnio je Stewart McLaurin, predsjednik Povijesnog udruženja Bijele kuće koja pomaže financiranju održavanja čak 132 sobe koliko ih ima u Bijeloj kući.

Prva dama Jacqueline Kennedy osnovala je ovu privatnu, neprofitnu organizaciju još 1961. godine. 'Te bi sobe uvijek trebale izgledati najbolje, jednostavno su izblijedjele i trebalo je to stvarno učiniti',rekao je McLaurin.

Australski premijer Scott Morrison i njegova supruga Jenny te gosti na državnoj večeri u njihovu čast ovoga petka imaju priliku provjeriti izgled tih preuređenih soba.

Svaka prva dama između ostalih obveza s kojima se redovito susreće, mora održavati i sastanke s glavnim poslužiteljem, glavnim kustosom i ostalim osobljem Bijele kuće oko potrebnih poboljšanja interijera, a Melania se zainteresirala za povijest kako bi nadgledala projekte obnove.

'Naša je obitelj zahvalna je što živimo u ovom istinskom simbolu povijesti naše nacije, ali još nam je veća čast igrati ulogu u obnovi i poboljšanju ove znamenitosti naše zemlje', rekla je Melania na prijamu koji se održao u svibnju.

Prva dama je dizajnirala novu prostirku za sobu za diplomatsku recepciju, a novi obrub na kojem je cvijeće iz 50 država, Melanijina je ideja.

Prošle godine gospođa Trump vratila je u Plavu sobu nekoliko restauriranih komada iz povijesne grupe namještaja poznatog kao Bellangé apartman.

Melania Trump također je renovirala i kuglanu u rezidenciji Bijele kuće koja datira iz Nixonove uprave, a zadnji put je obnovljena 1994. godine pod predsjednikom Billom Clintonom.

Inače, prošle godine je njezino uređenje Bijele kuće izazvalo brojne komentare užarivši društvene mreže.

I Michelle Obama, koja je odradila dva mandata kao prva dama, ostavila je svoj trag u Bijeloj kući. Tijekom mandata njezinog supruga zamijenjen je crveni tepih u Cross Hallu, a gospođa Obama je također nadgledala projekte preuređenja. Zamijenila je tepih, zavjese i stolice s visokim naslonom za stolom u državnoj blagovaonici.

Obama je ažurirala staru obiteljsku blagovaonicu, a četiri djela američke apstraktne umjetnosti dodana su na zidove u sobi Old Family Dining Room, uključujući i sliku Alme Thomas koja je tako postala prva afroamerička umjetnica čije je djelo izloženo u Bijeloj kući.