NEPROLAZNA KLASIKA

Nenametljiva elegancija je apsolutni hit; evo o čemu treba voditi računa ako se i vama sviđa takav način odijevanja

19.02.2023 u 12:08

Bionic
Reading

Vrhunska elegancija se vraća! Dakako, to je nešto posve suprotno trenutačnoj fascinaciji logotipima, vrištećim bojama ili razmetljivosti Y2K trendova

Dosadili su vam nametljivi komadi, upečatljiv dizajn, vrišteći dezeni, ogromni logotipi brendova ili odjevni predmeti nastali kao rezultat nebrojenih ekskluzivnih dizajnerskih suradnji?

Onda ćete biti oduševljeni najnovijim trendom koji promovira upravo nešto dijametralno suprotno: čistu eleganciju bezvremenskog stila.

Spomenuti trendovi dominirali su modnom scenom, no jedno je uvijek sigurno - oni nisu za svakoga, a modni minimalizam i klasični komadi uvijek će biti in.

TJEDAN MODE

O Chanelovoj reviji prikazanoj u Parizu bruji modni svijet; pogledajte zašto

Pogledaj galeriju

Baš kao što je i sama Coco Chanel otkrila jednom prigodom, postoji nešto privlačno u klasičnim komadima.

U svojim je zanimljivim memoarima ispričala da joj je jedan Amerikanac dao najbolji kompliment koji je čula.

'Koštalo je toliko novca, a to čak ni ne vidite', tim je riječima komentirao stajling svoje supruge koji je osmislila upravo Coco, kreatorica koja je svoje kreacije oslobodila svih ukrasa poput mašni i volana te dizajnirala jednostavnu odjeću u crnoj boji.

Dakle, nakon ekstravagancije i nametljivog stila, trend se okreće nečemu posve suprotnom.

  • +6
Angelina Jolie ljubiteljica je nenametljivog modnog minimalizma Izvor: Profimedia / Autor: JEAN-CLAUDE COHEN / KCS PRESSE / PROFIMEDIA

Traži se nova elegancija - suzdržana, chic i bezvremenska. To znači da će se nositi jednostavne haljine pročišćenih linija kakve smo vidjeti na modnim revijama Prade, Saint Laurenta, Valentina... U skladu s time, raste popularnost elegantnih komada kuće Saint Laurent - brže od primjerice ekscentričnog Guccija.

YVES SAINT LAURENT U PARIZU

Božanstvena kolekcija luksuznog francuskog brenda ostavit će bez daha sve ljubiteljice klasike s modernim odmakom

Pogledaj galeriju

Traži se tzv. suzdržana elegancija, a to po mnogima utjelovljuje i brend The Row, iza kojeg stoje slavne blizanke Mary-Kate i Ashley Olsen, nekadašnje dječje glumačke zvijezde. Njihov je dizajn minimalistički, ali uvijek posjeduje očaravajuću sofisticiranost u detaljima, bilo da je to drapiranje na pojasu maksi suknje, bilo golišav otvor na leđima. Sličnu modernu uniformu možete nabaviti u ponudi renomiranog švedskog brenda Totême.

Dakle neka vam misao vodilja bude stil poznatih dizajnera poput kreativne direktorice Diora Marije Grazije Chiuri ili Chanelove kreativke Virginie Viard u elegantnom crnom odijelu.

To bi značilo odijevati se elegantno, ali nikad kao da ste se previše potrudili ili previše nametljivo.

Miuccia Prada također je izvrstan izvor inspiracije: kada se pojavi na modnoj pisti, uvijek nosi jednostavnu odjeću i, dakako, spektakularan par visokih potpetica iz svoje kolekcije.