LASKAVO I LIJEPO

Ne vidite se s kratkom frizurom? Ovo je idealna duljina kose za zrelije dame

10.05.2024 u 19:06

Bionic
Reading

Iako je vladavina njegovog veličanstva boba u punom jeku sa svim njegovim privlačnim varijantama, mnoge ljubiteljice kose nisu oduševljene idejom odlaska 'pod škare'

Ako vam se ne sviđaju kraće varijante boba ili popularni pixie, koji je unazad nekoliko godina jako popularan, stručnjaci savjetuju još jedan šarmantni stil koji spaja najbolje od oba svijeta - praktičnost kraćih stilova, ali i mogućnost najrazličitijih frizura poput repa ili punđe.

Dakako, radi se o frizurama srednje dužine, savršenima i za žene starije od 50 godina, jer se radi o iznimno laskavim načinima šišanja i oblikovanja koji jako dobro stoje zrelijim damama.

Jennifer Lopez - fotke iz mladih dana Izvor: tportal.hr / Autor: Porfimedia by Canva

Jednostavno održavanje, anti-age učinak i trendi frizura? Da, sve to imaju frizure srednje duljine, kakvu primjerice nosi zanosna Talijanka Monica Bellucci. Premda je i ona isprobala prednosti boba, svi će se složiti da joj najbolje stoji slojevito ošišana kosa duljine nešto ispod ramena stilizirana u blage valove i s (ili bez) zavodljivih šiški.

NIKAD LJEPŠA

Anti-age efekt: Efektne šiške Monice Bellucci savršene su za zrelije dame

Pogledaj galeriju

Kako kaže španjolski frizer Eduardo Sánchez, prije nego se odlučite ošišati, dobro razmislite o obliku lica, ali i o svom stilu, teksturi kose, je li ravna, valovita, kovrčava... I naravno, uzmite u obzir svoj tempo života - ako živite vrlo užurbano, posve je jasno da vam se neće dati ujutro ispred ogledala pomno baviti stiliziranjem kose.

'Sve to uzmite u obzir i dobro se posavjetujte s frizerom da ne bi bilo pogrešnih očekivanja', dodaje.

No bez obzira na brojne trendove, postoji frizura koja svima laska, ima pomlađujući učinak i apsolutni hit je među 50 plus damama zbog svoje svestranosti i lakoće održavanja: naravno, riječ je o srednjoj duljini kose ošišanoj u mekim slojevima.

Ovaj dinamičan i ženstveni rez iznimno je laskav jer prelazeći visinu ramena daje dodatni volumen, a zahvaljujući slojevito ošišanim krajevima omogućava pokretljivost, trendi završnicu i skida godine u trenu. Ako vam je kosa srednje gusta do gusta, ovaj rez je idealan za vas jer će vam pomoći smanjiti volumen i težinu, dajući joj prozračniji, lepršaviji look. Osim toga, ovakav način šišanja podjednako dobro pristaje vlasnicama ravne, kovrčave ili valovite kose. Prednost je u tome da je dovoljno duga da je u slučaju kad se zaželite repa ili punđe možete podići s lica (što npr. nije izvedivo kod kraćeg boba ili pixieja)... I naravno, kad vam dosadi, slobodno je pustite da ponovno izraste.