KULTNI MODEL

Ne sviđaju vam se elegantne čizme na petu? Ova robusna, ali udobna obuća uvijek je in

17.11.2023 u 15:24

Bionic
Reading

Ove je sezone sve u znaku chic čizama na petu koje su već preplavile gradske ulice i profile poznatih zaljubljenica u modu na Instagramu

Čizme na visoku petu duljine do koljena viđat ćemo posvuda u mjesecima pred nama, a fashionistice poput Emily Ratajkowski, Naomi Watts ili Kendall Jenner već su ih uključile u svoje outfite.

No ako niste previše oduševljeni ovim trendom koji zahtijeva elegantniji ostatak outfita, poput primjerice haljina ili suknji, uvijek se možete odlučiti za model koji se pokazao otpornim na sve trendove.

Riječ je dakako o legendarnim čizmama brenda Dr. Martens, odnosno kultnim 'martama', koje se tvrdoglavo opiru svim modnim strujanjima.

  • +4
Blake Lively Izvor: Profimedia / Autor: Fernando Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

špica subotom

Čizme na svakom koraku: Zagrepčanke znaju kako nositi vrući trend

Pogledaj galeriju

Prepoznatljivog combat izgleda, s neizbježnom 'kapicom' i opšivene žutim koncem, s vremenom su postale pravi klasik te ne čudi to da im se njihove ljubiteljice uvijek iznova vraćaju jer imaju neodoljivu mladenačku notu. Svoj su procvat 'marte' doživjele u 90-ima zahvaljujući eksploziji glazbenog stila grunge, kad su postale neizbježna uniforma svake cool tinejdžerice.

Da njihova popularnost ne blijedi ni danas, pokazala je i modna ikona Blake Lively, koju su fotografi ulovili u cool izdanju u šetnji Manhattanom. Zvijezda 'Tračerice', koja ostavlja bez daha svojim glamuroznim izdanjima na crvenom tepihu, nosila je 'marte' smeđe boje, model Crazy Horse, koji uspješno oponaša iznošeni vintage efekt zahvaljujući tipičnom prijelazu boja.

Lively je s puno stila popularne 'marte' spojila s dva apsolutna stilska klasika - svijetlim 'maminim' trapericama i oversized kariranim sakoom koji se veže u struku kako bi se postigla skladna silueta.

Svojim outfitom plavokosa zvijezda uspješno je pokazala još jednu nevjerojatnu činjenicu - to da se Dr. Martens bez problema može kombinirati i s Chanelovom torbom!

Osim toga, ove čizme ne samo da će vaša stopala sačuvati suhima i toplima zahvaljujući ekstra debelim potplatima, već donose i neodoljivu cool vibru svakom looku.

Omiljena obuća brojnih supkultura danas je apsolutni must have te će svakoj kombinaciji dati dobrodošlu buntovnu, edgy vibru, baš kao i neuništive conversice.

Kako ih nositi ove sezone?

Kombinirajte ih s tartanom, kožom, jeansom, pletenim haljinama... Odlično će izgledati i s puffer jaknama, oversized kaputima, jaknama s detaljima od krzna, parkama, kožnim jaknama, prošivenim prslucima... Mogućnosti su bezbrojne jer pravila su tu da se krše, stoga izvucite svoje 'marte' i pripremite ih za još jednu sezonu - one su uvijek in.