ZAŠTITIMO MORA I OCEANE!

Ne propustite prve Lidlove tenisice od recikliranog materijala

20.07.2020 u 16:13

Bionic
Reading

Svjestan problema zagađenja okoliša plastikom, Lidl Hrvatska u svoj je asortiman uvrstio prve tenisice proizvedene od reciklirane plastike prikupljene na plažama, otocima i obalnim područjima. Ove genijalne tenisice možete pronaći u svim Lidlovim trgovinama već od ponedjeljka, 20. srpnja, i to po odličnim cijenama

Crivit tenisice od reciklirane plastike samo su jedne u nizu Lidlovih društveno odgovornih inicijativa za implementaciju REset Plastic strategije. One ujedinjuju pet područja djelovanja – REdesign (optimizirana proizvodna rješenja), REmove (smanjenje plastike na plažama, otocima i obalnim područjima), REcycle (udio recikliranog tekstilnog materijala).

Tekstil udobnih i ekološki prihvatljivih Lidlovih tenisica izrađen je od 25% materijala dobivenog iz recikliranih plastičnih boca prikupljenih na plažama, otocima i obalnim područjima, dok je ostalih 75% napravljeno od recikliranog poliesterskog vlakna.

Ovim pristupom problemu smanjenja plastike u okolišu i njenoj ponovnoj upotrebi, Lidl je htio pokazati, kako svatko od nas ima priliku malim i savjesnim korakom pomoći u ekološkoj osviještenosti i zaštiti planeta.