RENIA JAZ

Ne postoje komadi koje žene starije od 50 godina ne bi trebale nositi, a chic influencerica najbolji je dokaz

15.09.2020 u 16:59

Bionic
Reading

Renia Jaz, 54-godišnja modna influencerica poljskih korijena, u kratkom je roku osvojila simpatije zaljubljenica u modu svojim genijalnim modnim odabirima

U ovom se poslu našla sasvim slučajno kad je 2016. pokrenula blog Ven’s Wife Style i otvorila svoj Instagram profil na kojem je vrlo brzo skupila veliki broj fanova.

'Sve je počelo iz zabave kad sam se prije nekih 15-ak godina preselila u Newcastle. Volim dokumentirati svoje odjevne kombinacije. Oduvijek sam bila vrlo zainteresirana za modu još kad sam bila djevojčica. Moja majka je bila također velika zaljubljenica u odjeću, pa bih rekla da sam to na neki način naslijedila od nje', objašnjava Renia.

Dodaje kako su najzaslužniji za njezin ulazak u svijet mode kćer i suprug koji su je potaknuli da se odvaži na taj korak.

'Htjela sam pokazati da žene iznad 50 ne nestaju s lica zemlje kad dođu u te godine te da mogu uživati u modi i lijepoj odjeći. Želim pokazati da bez obzira na dob uvijek možete osmišljavati odlične modne kombinacije i biti u trendu. I pri tome se sjajno zabavljati. Moda nije ograničena godinama', ističe Renia.

Prilikom odabir odjeće najvažnije da se osjećamo dobro u onome što nosimo.

'Mislim da ne postoje komadi koje žene starije od 50 godina ne bi trebale nositi. Sve se svodi na ono u čemu mi izgledamo dobro i u čemu se osjećamo ugodno. Npr. ja se ne osjećam dobro u minicama ili vrlo kratkim hlačicama pa ih izbjegavam. Možete biti u najljepšoj i najskupljoj dizajnerskoj odjeći, no ako se ne osjećate dobro, to možete utjecati na samopouzdanje', rekla je dodajući kako je njezina ikona stila neponovljiva glumica Tilda Swinton.

Newcastle, engleski grad u kojem sad živi, inspirira je, kaže, na mnoge načine.

'On je savršen spoj novoga i staroga. Otkad smo se preselili u Englesku, postala sam puno samopouzdanija kad su u pitanju različite kombinacije boja, uzoraka, tekstura... Ne bojim se eksperimentirati, pa se stalno razvija i moj stil odijevanja', rekla je Renia.

Kad je u pitanju omiljeni dnevni stajling, Renia najradije nosi bijele košulje s trapericama i sakoom te uvijek outfit nadogradi zabavnim modnim detaljima.

Komadi u koje treba uvijek uložiti više novca su vesta od kašmira, baloner, statement nakit, bezvremenska kvalitetna torba i cipele.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Off-white

Objavu dijeli Renia Jaz (@venswifestyle)

'To su stvari koje nikad neće izaći iz mode', kaže modna blogerica dodajući kako je ključ u dobrom kombiniraju jeftinijih komada svima dostupnih brendova s onim skupljih.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Chain reaction @thebazilika

Objavu dijeli Renia Jaz (@venswifestyle)

Renia u svojem ormaru ima odjeću i obuću s potpisom poznatih brendova Bottega Veneta, Loewe, JW Anderson, Acne Studio, Jacquemus, Prada ili Balenciaga, ali vrlo rado kupuje i komade u popularnim trgovinama poput Zare, Manga ili H&M-a.