ELEGANTNE I ŽENSTVENE

Ne može jednostavnije: Ove ljetne haljine kao stvorene su za sve ljubiteljice modnog minimalizma

25.05.2021 u 12:22

Bionic
Reading

Haljine su pravi modni saveznik u toplim mjesecima u godini jer s lakoćom osiguravaju dotjerani i ženstven izgled u svega nekoliko minuta. No ženstveno ne mora uvijek značiti romantično ili zaigrano. Aktualni modeli ženstvenih haljina na policama trgovina ne dolaze s tipičnim cvjetnim uzorkom ili detaljem volana, već ih krasi jednostavan dizajn kakav preferiraju ljubiteljice modnog minimalizma

Tri modela ljetnih haljina za žene koje vole jednostavnu eleganciju

Lanene haljine

Materijal lana oduvijek je bio i ostat će omiljenim u ljetnim mjesecima. Njegova prirodna vlakna, ne samo da funkcioniraju kao prirodni klima uređaj u vrućim ljetnim danima, već ove sezone dolazi u duetu s jednostavnim haljinama mini ili dužine midi.

Bilo da se radi o jednostavnim haljinama s naramenicama ili elegantnim košulja-haljinama, modeli izrađeni od lana posjeduju čisti ljetni šarm i najbolje izgledaju bez pretjerano razigranih detalja.

Šator haljine

Glavna karakteristika ovog specifičnog modela haljine njezin je široki A-kroj te dužina do gležnjava ili stopala.

Moderne, udobne i u duhu modnog minimalizma, takozvane šator haljine ističu se minimalističkim dizajnom kojeg pospješuju materijali poput lana ili poplina u neutralnoj paleti boja.

  • +9
Minimalističke haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: H&M

Zahvaljujući predimenzioniranom dizajnu, ove haljine zvijezde su same po sebi te ne zahtijevaju pretjerane stilističke intervencije za kreiranje besprijekornog ljetnog stajlinga.

Haljine slip kroja

Za posebne prilike, zabave ili odmore na moru, ljubiteljice modnog minimalizma naći će ono što traže u haljinama slip-kroja stvorenim od sjajnog materijala satena ili svile. Ovaj specifičan model haljine naglašava figuru na elegantan način te s lakoćom osigurava glamurozan izgled bez dramatičnih detalja poput puf rukava, volana ili šljokica.

U klasičnoj bijeloj, crnoj boji ili nježnim tonovima plave ili ružičaste, haljine slip kroja uvijek izgledaju elegantno, a jedino pitanje koje traži odgovor je kakvu dužinu odabrati.

Inačice sa drapiranim stilom ovratnika i dubokim prorezom na leđima danas su posebno moderne.

  • +19
Slip haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo