TREND PUFASTIH KOMADA

Ne čudi njihova popularnost: Ove čizme su poput najmekših jastuka

06.01.2022 u 13:50

Bionic
Reading

Čini se da su ove čizme najudobnija obuća svih vremena i sve su popularnije. Nakon mjeseci provedenih u papučama kod kuće, naučili smo cijeniti udobnost, a iako smo mnogo puta čuli kako 'ljepota boli', nekako nam štikle više nisu visoko na listi prioriteta. Uostalom, to potvrđuju i trendovi - nosi se udobna obuća, ravnog potplata

Vremena u kojima bismo stisnuli zube i uskočili u vrtoglavo visoke potpetice bez obzira na bolove i žuljeve su iza nas. Modnu scenu poharale su nove generacije obuće, a zajednički nazivnik im je - udobnost.

Tenisice su već godinama must have izbor, čak i za one koji se do prije nekoliko godina nisu mogli ni zamisliti u njima. Već smo naučile da se mogu nositi sa sakoima, kaputima, haljinama, suknjama, pa čak i svečanim komadima. Pomalo su ih posljednjih sezona izgurale mokasinke, koje biraju sve zaljubljenice u malo elegantniji, klasičniji pristup odijevanju, no glad za udobnom obućom nije utažena pa dizajneri smišljaju nove varijante.

Jedna od onih koja je oduševila trendseterice su definitivno čizme koje izgledaju poput jastuka koji obujmljuju stopala. Ideja je jako dobra, zar ne? Lako je zamisliti se u njima ikao ne izgledaju bogzna kako elegantno. No u trendu su napuhnuti modni komadi, od jakni, torba, hlača, suknji, pa zašto ne i cipela.

Ako mislite da su 'pufasti' komadi proizvod noovg doba, varate se. To zapravo nije ništa novo na modnoj sceni. Još 1973. dizajnerica Norma Kamali, koja je ponovno u modnom fokusu zahvaljujući 'Carrie 2.0' haljini koju Sarah Jessica Parker nosi u seriji 'I tek tako..', izbacila je svoj kultni kaput napravljen od vreće za spavanje, a od tada slični se komadi redovito nalaze u zimskim kolekcijama, kako dizajneeskih tako i brendova ulične mode.

Ove sezone proželi su tržište modnih dodataka, od pufer šalova (Jil Sander, Cmmn Sweden, Roksanda), preko prošivenih hlača do prošivenih cipele koje čine hibrid visoke mode i visoko tehnoloških materijala. North Face i Hästens već neko vrijeme u svojim kolekcijama imaju slične primjerke, a na modnim pistama vidjeli smo ih u proljeće 2021., kada su luksuzni brendovi poput Louis Vuittona i Proenze Schouler prikazali udobne, 'pufaste' cipele. Trend je ove zime uzeo maha i nudi ga mnoštvo brendova, različitog cjenovnog ranga.

  • +9
Cipele poput jastuka Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo