KAKVE BRIJAČICE

Nataša Janjić i Jelena Perčin u muškom izlasku

15.11.2014 u 13:01

  • +12

Otvoren Gentleman Jack’s Barber Shop

Izvor: Promo fotografije / Autor: Gentleman Jack’s Barber Shop

Bionic
Reading

Sinoć je u Zagrebu otvoreno novo muško mjesto za izlaske – starinska brijačnica, a što će se ondje događati, zanimalo je i žene. Glumice Nataša Janjić i Jelena Perčin te voditeljica Nevena Rendeli s zanimanjem su razgledale vintage prostor te rad frizera koji neće naplaćivati svoje usluge, već će dobrovoljne priloge donirati Hrvatskoj ligi protiv raka

Ljubitelji tradicionalnih brijačnica u Zagrebu su napokon došli na svoje: u središtu grada sinoć je otvoren Gentleman Jack’s Barber Shop, prvi pop-up barber shop u Zagrebu.
Mjesto je to za sve koji žele šišanje ili brijanje bez puno mudrovanja, uz ugodno druženje i dobru glazbu u atmosferi starinske brijačnice.
U Gentleman Jack’s Barber Shopu rade poznati zagrebački frizeri iz salona Cookie, Salon i Green Deco.

358357 ,357090,356674,356198 Njihove se usluge ne naplaćuju, već se daju dobrovoljni prilozi za Hrvatsku ligu protiv raka, uz poseban fokus na osvješćivanje javnosti o problemu raka prostate kroz globalnu akciju Movember.

'Otvaranjem Gentleman Jack’s Barber Shopa želimo potaknuti oživljavanje kulture brijačnica u Zagrebu, a možda i šire. Namjera nam je brijačnici vratiti poziciju koja joj pripada, a to je mjesto druženja, baš kao što su to nekad brijačnice i bile', ističe Tomo Ricov, direktor agencije Pepermint koja je osmislila i realizirala ovaj projekt.
Uz brijanje i šišanje, u Gentleman Jack’s Barber Shopu može se slušati glazba isključivo s vinilnih ploča, širokog spektra, ali uglavnom vintage tematike - soul, jazz, swing, rock'n'roll, rockabilly, funk. Posjetitelji će, uz najprodavaniji svjetski viski, moći razgovarati, družiti se, čitati novine ili samo upijati energiju prostora.
'Uređenje brijačnice je kombinacija različitih stilova, ali je u osnovi živopisan prostor u stilu brijačnica koje su bile u Zagrebu 30-ih, 40-ih i 50-ih godina. Opremili smo ga starim ormarima, lampama, okvirima i stolicama, od čega dobar dio potječe iz kolekcije Igora Receka, stručnjaka za restauraciju vintage namještaja. Htjeli smo napraviti pravi muški prostor, a posebno smo pazili na detalje, poput starog brijaćeg materijala, prepariranih životinja i vintage lutaka', kaže Ricov.