pun optimizma

Nakon što je zavladao modnom scenom ovaj vedri trend zaludio je ljubitelje interijera

07.02.2023 u 06:23

Bionic
Reading

Osim što je trend barbiecore postao jedan od najvrućih modnih trendova protekle godine, uvukao se i u svijet interijera donoseći obilje zabave

‘Vrlo rado viđen 'podizač' raspoloženja nakon posljednjih nekoliko godina, trend barbiecore obilježava prihvaćanje živopisnih nijansi - posebno žarke ružičaste - u svakodnevnom životu. I s obzirom na to da su mnogi nostalgični za jednostavnijim, sunčanijim i bezbrižnijim vremenima, ima smisla to da ova ružičasta estetika inspirirana 80-ima zauzima središnje mjesto kao it stil trenutka’, riječi su stručnjakinje za trendove na Etsyju, Dayne Ise Johnson.

U svijetu mode glavnim krivcem za popularnost trenda barbiecore smatra se modna kuća Valentino zahvaljujući prošlogodišnjoj kolekciji obojenoj u ružičastu nijansu PP, nazvanu po dizajneru Pierpaolu Piccioliju.

RUŽIČASTA RASKOŠ

Valentino oduševio novom kolekcijom koju je obilježila vedra nijansa, stvorena posebno za ovu talijansku modnu kuću

Pogledaj galeriju

Ova boja i njoj slične sada se sele unutar četiri zida mnogih domova diljem svijeta, donoseći osjećaj radosti i zabave.

Za isticanje trenda barbiecore u interijerima ne postoji ispravan ili pogrešan način. Iako mnogima predstavlja sinonim za jarku ružičastu nijansu, više je varijacija tog trenda i mogu se koristiti na razne načine.

Tako, kada je riječ o svjetlijim ružičastim tonovima, uglavnom krase kućni dekor poput vaza, ukrasnih jastuka ili zidnih umjetnina.

Kako pritom ističu brojni dizajneri interijera, uređenje doma u trendu barbiecore ne mora započeti od nule i ne mora biti pretjerano.

Za suptilniji izgled savjetuju puno nijansi ružičaste u neutralnom prostoru, što stvara lijep učinak. Ružičasta i zelena tako su spoj iz snova, npr. candy ružičasta sa smaragdnozelenom ili pastelnim nijansama.

Naposljetku, trend barbiecore obuhvaća zabavu, boje i retro vibracije koje evociraju sjećanja na dječju ljubav prema lutki Barbie, ali na promišljen način, uz postupno povećavanje stupnja smjelosti efektnih ružičastih dodataka.

  • +6
Interijeri Izvor: Profimedia / Autor: mediadrumimages/Polina Polidkina / Media Drum World / Profimedia