NAGLO DOBIO NA POPULARNOSTI

Nakon što je Meghan Markle nosila torbu s potpisom Montunas, svijet je poludio za ovim londonskim brendom

17.10.2019 u 13:30

Bionic
Reading

Meghan Markle je svojim zadnjim pojavljivanjem na dodjeli nagrada WellChild u Londonu donijela planetarni uspjeh londonskom brendu Montunas o kojem mnogi mogu samo sanjati. Iza ovog originalnog brenda stoji talentirana kostarikanska dizajnerica i njezine kćeri koje su svojim osebujnim torbama uspjele osvojiti izbirljivu vojvotkinju koja slovi za jednu od najutjecajnih modnih ikona današnjice

Dok se Meghan Markle u Londonu prešetavala u zelenoj haljini s potpisom P.A.R.O.S.H., Sentaler kaputu u boji devine dlake i Manolo Blahnik štiklama, svi su gledali u originalnu torbu s uzorkom kornjačevine i maramom umjesto drške koja nosi potpis nerazvikanog londonskog brenda o kojem sada bruji cijeli svijet.

Brend Montunas slavi Kostariku i London, dva doma glavne i odgovorne žene koja stoji iza brenda. Prve torbe dizajnerica Elke Ruge dizajnirala je na svojoj plantaži kave u Kostariki prije 25 godina, kako zbog praktičnosti, tako i zbog estetike. Ruge je tada dizajnirala torbe koje je osobno željela nositi, ali ih nigdje drugdje nije mogla pronaći, a u svom stvaranju uvijek se inspirirala svojom rodnom zemljom koju će zauvijek obožavati, unatoč preseljenju u London.

Njezine kćeri Amanda i Elena Hawila danas su joj, ne samo podrška, već i poslovne partnerice koje su najvećim dijelom zaslužne za upoznavanje svijeta s njihovim brendom, a njihov cilj je kreirati torbe koje mogu nositi žene svih generacija, bez obzira na njihov modni stil.

Svi modeli torbi izrađeni su od visokokvalitetnih materijala - većinom svile, pleksiglasa i kože obojane prirodnim materijalima koja s godinama izgleda sve bolje.

Montunas u doslovnom prijevodu na hrvatski znači 'žena s planina' which is true of globe-trotting model-turned-designer Elke Ruge, who grew up on a coffee plantation in Costa Rica.

Četvrtasti model efektnog uzorka kornjačevine s dodatkom marame koji je odabrala Meghan Markle inspiriran je visećim lončanicama koje se koriste u kući orhideja Montunas (Montunas Orchid House), a zbog podesive marame torbu je moguće nositi na dva načina - u ruci ili na ramenu.

  • +7
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / Mega Agency / Profimedia

Kako to biva sa svime što javnost vidi na lijepoj vojvotkinji, ubrzo nakon što su svijet obišle fotografije Meghan koja nosi Montunasovu torbicu, ova efektna torba je rasprodana. Na stranicama brenda torbu je moguće naručiti jedino uz predbilježbu, a na nju ćete čekati gotovo mjesec dana.