HOLLYWOOD NA BALKANU

Nakon Sarajeva, Angelina i Brad u Dubrovniku?

05.04.2010 u 08:11

Bionic
Reading

Ako je suditi prema pisanju bosanskih medija, najatraktivniji holivudski glumci Angelina Jolie i Brad Pitt u nedjelju su u popodnevnim satima iznenada stigli u Sarajevo, a danas kreću prema Dubrovniku

Za Dnevni avaz informaciju o dolasku Angeline i Brada u Sarajevo potvrdio je direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić koji je kazao da je posjet slavnog para bio najavljen ranije, ali je to čuvano u najstrožoj tajnosti.

Kako se saznalo, najpoznatiji holivudski par u Sarajevo je sletio u 17.57 sati iz Venecije, gdje je proveo dan s Johnnyjem Deppom i njegovom suprugom Vanessom Paradis. Nakon slijetanja privatnim avionom, uputili su se prema centru Sarajeva vozilom Toyota RAV 4 s oznakama UNHCR-a.

Prema informacijama predstavnika UNHCR-a u BiH, posjet Angeline i Brada je privatne prirode.

'Sama njezina odluka da dođe u BiH mnogo znači. Njezine aktivnosti, osim financijske podrške, ogledaju se i u tome da privlači pažnju svjetske javnosti gdje god da se pojavi', kazala je za Dnevni avaz glasnogovornica UNHCR-a u BIH Aida Prljača, koja je
dodala da medijima neće biti dozvoljeno pratiti slavni par tijekom posjeta izbjeglicama u BiH.

Prema informacijama bosanskih medija, Angelina i Brad, nakon planiranih aktivnosti s UNHCR-om, trebali bi u poslijepodnevnim satima napustiti Sarajevo i navodno odletjeti u Dubrovnik.