AMERIKANKA NA DVORU

Nakon modnih razočaranja, Meghan Markle vratila se u punom sjaju

14.07.2018 u 21:55

Bionic
Reading

Američka glumica Meghan Markle, otkad je osvojila srce princa Harryja, našla se pod povećalom javnosti, a ponajviše se secirao njezin modni stil koji je prije službenog ulaska u britansku kraljevsku obitelj bio kalifornijski razigran te s cool vibrom

Lijepa 36-godišnja Amerikanka rođena u obitelji Afroamerikanke i bijelca očarala je modni svijet svojim smjelim outfitima, u kojima nije manjkalo trendi podrapanih traperica, bajkerskih jakni, modernih hlača širih krojeva, otkačenih torbi i elegantnih kaputa s pomaknutim detaljima. Nude make up i prepoznatljiva razbarušena punđa bili su Meghanin zaštitni znak, no sve se promijenilo nakon što je izgovorila sudbonosno 'da'.

Poslije glamuroznog vjenčanja 19. svibnja u dvorcu Windsor prilikom službenih pojavljivanja novopečena vojvotkinja od Sussexa preko noći je promijenila stil i počela nositi konzervativne kombinacije u neutralnim bojama.

  • +2
Meghan Markle, princ Harry i kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njezino prvo pojavljivanje nakon vjenčanja bilo je na proslavi 70. rođendana princa Charlesa, kad je bivša zvijezda serije 'Suits' nosila blijedoružičastu haljinu brenda Goat, koji obožava i njezina šogorica Kate Middleton.

Mnogi su tad bili razočarani modnim izborom lijepe Amerikanke jer je taj outfit mnoge podsjetio na suzdržaniji stil, kakav preferira vojvotkinja od Cambridgea, koju se u javnosti često proziva zbog 'ziheraških' kombinacija.

  • +41
Meghan Markle - svi stajlinzi Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nježnu nijansu ružičaste Meghan je ponovno nosila na ceremoniji Trooping the Color, kojom se tradicionalno slavi kraljičin rođendan: tad je odabrala haljinu spuštenih ramena s potpisom Caroline Herrere te šešir Philipa Treacyja.

Modni niz u nenametljivoj nijansi ružičaste nastavila je i prilikom otvorenja mosta Mersey Gateway, na kojem se pojavila u društvu kraljice Elizabete II. I dok se kraljica odlučila za kombinaciju u upečatljivoj zelenoj nijansi, lijepa 36-godišnjakinja odjenula je neutralnu nude haljinu s potpisom francuskog modnog brenda Givenchy, koju je uskladila uz crne detalje.

Iako je mnoge razočarala tim odabirima, vidljivo je da se Meghan itekako trudi uklopiti u kraljevsku obitelj, a britanski je stilist Lucas Armitage otkrio i kako postoji razlog za tu stilsku promjenu: na taj način vojvotkinja od Sussexa iskazuje svoje poštovanje kraljici.

'Izborom neutralnih nijansi manja je mogućnost da će Meghan zasjeniti kraljicu svojim modnim odabirom', rekao je Armitage.

Meghan je obožavatelje svog modnog stila ipak razveselila i unijela tračak nade na prijemu organizacije Commonwealth, kad se pojavila u najodvažnijem izdanju od vjenčanja.

U jednostavnoj, ali upečatljivoj žutoj kreaciji s potpisom američkog dizajnera Brandona Maxwella, koji se godinama brinuo o stajlinzima pjevačice Lady Gage, zgodna vojvotkinja od Sussexa izgledala je kao da je sišla s modne piste.

Dakako, budući da se sve ono što nosi Meghan rasproda munjevitom brzinom, spomenuta je žuta haljina midi dužine i s kratkim prorezom na stražnjoj strani razgrabljena u većini web trgovina.

Nakon što je oduševila u hrabrom izdanju u kreaciji američkog dizajnera Brandona Maxwella, lijepa vojvotkinja nastavila je odličan modni niz na krštenju princa Louisa u još jednom izdanju s američkim potpisom - prekrasnoj haljini Ralpha Laurena. Uz maslinastu haljinu, stegnutu u struku, Meghan je uparila cipele od antilopa, kožne rukavice, torbicu i šešir s potpisom Stephena Jonesa.

Odmak od neutralnih tonova, Meghan je pokazala i prigodom obilježavanja 100. obljetnice Kraljevskih zračnih snaga, za koji je odjenula efektnu tamnoplavu haljinu s potpisom kuće Dior. Elegantna retro kreacija sličnoga kroja poput minimalističke Givenchyjeve vjenčanice koju je američka glumica nosila s puno stila u Windsoru, mnoge je podsjetila na stil modne ikone, neponovljive filmske dive Audrey Hepburn.

Uz očaravajuću modru haljinu, Meghan je odabrala damski šeširić, torbicu od kože i 'nude' salonke s tankom potpeticom.

  • +30
Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Fantastičan modni niz nastavila je i prilikom posjeta smaragdnom otoku gdje je sve očarala sjajnim outfitima. Teško je odlučiti u kojem je izdanju lijepa Amerikanka bolje izgledala: u zelenom topu i suknji s potpisom Givenchyja ili u predivnoj bež haljini asimeteričnog kroja (Roland Mouret).

Katherine Polk, dizajnerica i celebrity stilistica, kaže kako Meghan ne treba previše zamjerati stilski zaokret jer se ona mora odijevati u skladu sa svojom titulom, usporedivši to s uniformama pojedinih zanimanja.

'Meghan će se ponovno početi približavati svojem stilu, u to ne sumnjam. Zasigurno ćemo više hrabrijih izdanja viđati u budućnosti, osobito na putovanjima na koja će ići sa suprugom, princem Harryjem, poput dvodnevnog posjeta Dublinu, zakazanog za 10. i 11. srpnja', objašnjava Polk.

Njezini su modni izbori, dodaje, pod mikroskopom i zato jako pazi što će odjenuti.

'Mislim da Meghan zbilja sjajno pristaje stil moderne princeze', pohvalila ju je Katherine Polk, dodajući kako misli da će vojvotkinja od Sussexa svoje odjevne kombinacije često začiniti elegantnim nakitom.

Iako je princeza Diana, još jedna modna ikona s britanskog kraljevskog dvora, svojim modnim odabirima često podizala medijsku prašinu, treba znati kako su se njoj takve stvari brzo opraštale jer je bila plemićkog podrijetla, dok je Meghan Amerikanka rođena u 'običnoj' obitelji, u braku Afroamerikanke i bijelca, te s jednim brakom iza sebe, pa nastoji što bolje prilagoditi se životu na dvoru i svesti moguće kritike na što manju moguću mjeru.