SPORTSKA MODA

Nakon H&M-a, Balmain stvorio kolekciju za Nike

26.05.2016 u 08:15

Bionic
Reading

Nakon kolekcije stvorene za švedskog modnog diva H&M dizajner modne kuće Balmain kreirao je i za sportski brend Nike. Balmainova kolekcija za NikeLab druga je iz serije 'Summer od Sports', a prethodila joj je ona kreativnog direktora Givenchyja, Riccarda Tiscija

Na prvi pogled francuski dizajner možda ne djeluje kao veliki nogometni fan, no izgled itekako može zavarati. U nedavno objavljenom videu, u kojem predstavlja novu suradničku kolekciju, ovaj dizajner modne kuće Balmain iskazuje veliku ljubav prema nogometu, prisjećajući se dana provedenih u igranju nogometa i gledanju utakmica.

U svojoj kolekciji za NikeLab, naslovljenoj Football Nouveau, Olivier Rousteing držao se djelotvornosti i jednostavnosti koristeći crnu i zlatnu te spajajući nogometni stil odijevanja s luksuznom modom.

Za Balmainova dizajnera korištenje crne boje pri stvaranju kolekcije daje šik, ispolirane i bezvremenske rezultate dok zlatna predstavlja pobjednički duh.

Kolekcija se sastoji od niza odjeće prikladne za oba stila življenja dok je obuća nadahnuta legendarnim Nikeovim kopačkama. 'Ono što mi se sviđa u ovoj kolekciji je način na koji smo integrirali kultni nogometni stil u luksuzni', objašnjava Rousteing o kolekciji stvorenoj za žene i muškarce.

Kolekcija The NikeLab x Olivier Rousteing: Football Nouveau bit će dostupna od 2. lipnja u webstoreu NikeLab i odabranim maloprodajnim mjestima diljem svijeta. S obzirom na to da je kolekcija modne kuće Balmain i švedskog diva H&M-a rezultirala nezapamćenom prodajom, vrlo je vjerojatno da će najnovija Balmainova kolekcija stvorena u suradnji s Nikeom rezultirati jednakim uspjehom.

CR X OR #epic #champion #dreamteam #goldenteam @nikelab by @nick_knight @dazed

Fotografiju objavljuje OLIVIER R. (@olivier_rousteing)