jeste li dovoljno hrabri?

Najzavodljiviji trend ove sezone: U ovim haljinama nemoguće je proći nezamijećeno

28.03.2023 u 06:10

  • +6

Haljine u bojama zalaska sunca

Izvor: Profimedia / Autor: Courreges via Pixelformula / Pixelformula / Profimedia

Bionic
Reading

Čini se da će haljina u bojama zalaska sunca postati jedan od najvrućih modnih trendova sljedećih nekoliko mjeseci... Evo kako je uspješno uklopiti u garderobu za tople mjesece pred nama

Ove sezone, barem nakratko, oprostite se od vječne male crne haljine i uskočite u onu u bojama zalaska sunca. Za proljeće i ljeto 2023. brojni dizajneri bili su izravno inspirirani prirodom, a posebno neiscrpnom kromatskom paletom koju nebo može pokazati pri zalasku sunca.

Ponekad slatke, ponekad vitaminizirane, te jarke boje vjerno se mogu prikazati, gotovo 'tetovirati' na pripijene haljine koje će u punom sjaju istaknuti preplanuli ten, kojem svi težimo tijekom ljetnih praznika.

Uočen na revijama Courrègesa i Etroa te u prvoj kolekciji koju je predstavio Maximilian Davis za Ferragamo, efekt zalaska sunca, na pola puta između trenda tie&dye, koji je žario i palio u 70-ima, i impresionističkih slika, postaje jedan od glavnih trendova za ljeto pred nama.

Kako trendi haljine u boji zalaska sunca uklopiti u garderobu?

Vrlo svestrana haljina, ona koja će zasigurno privući pažnju gdje god se pojavili, lako je nosiva u najrazličitijim prilikama. Za dnevne izlaske, za šetnju na svježem zraku ili za odlazak u ured, odlične prijedloge imaju Louisa Ballou u vidu maksi haljine i Andreādamo u verziji košulja-haljine.

Košulja-haljinu predstavlja i Ferragamo, a Gcdsa koristi goruće boje na pletenoj kreaciji. Za večernje izlaske ili svečanije prigode nema greške s prozirnim i znatno zavodljivijim verzijama s potpisom Ottolingera i Self-Portraita, a za upečatljiv izgled tu su asimetrični i laskavi modeli Baobaba i Na-kda.