NAORUŽAJTE SE ŽIVCIMA

Najveća gužva na cestama u petak popodne i u subotu ujutro

22.07.2011 u 15:56

Bionic
Reading

Ukoliko na godišnji odmor planirate krenuti danas poslijepodne ili sutra ujutro, pripremite se na gužve i čekanje u koloni

Na svim važnijim prometnicama gužve u smjeru mora su već počele. Manja gužva stvara se na naplatnoj postaji Vrgorac prema jugu, a na postaji Lučko slabija gužva je u oba smjera.

Gužva će danas biti do večeri, otprilike do 20 sati i počinje sutra od ranih jutarnjih sati', rekla je HAK-ova izvjestiteljica Ivana Mišlov. Dodala je da na put krenete sutra poslijepodne ili u nedjelju, ako ste u mogućnosti.

Stanje na prometnicama

Na autocesti A1, u smjeru mora zbog prometne nesreće na 7. i 49. km kod vijadukta Dobra, i gustog prometa, vozi se otežano, jednim trakom, pa se vozači mole za strpljenje i rezumijevanje.

Zbog izvlačenja teretnog vozila promet ide naizmjeničnim propuštanjem vozila na cesti D 1, kroz mjesto Oštarski Stanovi. Zbog prometne nesreće od 14.20 sati za sav promet zatvorena je ŽC 5002 Špadić - Tar u Istri. Obilazak je porečkom obilaznicom.

Promet je pojačan na većini cesta prema moru i unutrašnjosti, u Istri, duž jadranske obale na prilazima turističkih odredišta te kod naplatnih postaja Vrgorac na autocesti A 1 prema jugu i na naplatnoj postaji Lučko u oba smjera. Mjestimice vlažnih kolnika ima u Lici, Gorskom kotaru, sjevernom Primorju i Slavoniji.
Promet putničkih vozila pojačan je na graničnim prijelazima: Macelj, Bregana i Zaton Doli na ulasku, Klek i Bajakovo na izlasku, a Kaštel u oba smjera. Ulazak teretnih vozila pojačan je na GP Macelj.

Čekanje u koloni bit će lakše izdržati jer ovaj vikend nisu najavljene nesnosne vrućine već lagani pad temperature, a ponegdje i kiša.

HAK savjetuje

- Provjerite stanje guma i metlica brisača prije puta
- Obvezno uključite kratka svjetla i danju, bez obzira na vidljivost
- Držite propisani sigurnosni razmak između vozila, osobito kod vožnje u koloni
- Vozite opreznije
- Izbjegavajte nagla kočenja i ubrzanja ili nagle pokrete upravljačem
- Posebno oprezno vozite preko mostova i vijadukata
- Provjeravajte stanje i raspitajte se u HAK-u (062 777 777) o prometnicama na kojima namjeravate voziti.