WINE GOURMET WEEKEND

Najpoznatiji domaći vinari ovog vikenda u Zagrebu

  • Autor: K.Z.
  • Zadnja izmjena 13.04.2012 18:12
  • Objavljeno 13.04.2012 u 18:12
Wine Gourmet 07

Wine Gourmet 07

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Svečano otvaranje Zagreb Wine Gourmet Weekenda privuklo je mnoge uzvanike – od gospodarstvenika i veleposlanika do brojnih znatiželjnika i ljubitelja vina

Ministar turizma Veljko Ostojić i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u prostoru Gliptoteke HAZU u Zagrebu danas su

svečano otvorili Zagreb Wine Gourmet Weekend, međunarodni festival vina i gastronomije koji će se održavati do nedjelje, 15. travnja.

Dražen Breitenfeld

Dražen Breitenfeld

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld


Ministar Ostojić istaknuo je važnost domaćeg vinarstva i pozdravio dogovorenu suradnju između ZWGW-a i najznačajnijih domaćih udruga i festivala vina: Vinistre, Graševine Croatice, Dalmacija Wine Expa i Vina Dalmacije. Naznačio je kako će tek ozbiljnim zajedničkim nastupom na stranim tržištima Hrvatska moći razviti segment vinskog turizma i cjelokupnog turističkog sadržaja.

Cjelokupan program u sklopu otvorenja predstavio je direktor festivala Dražen Lazić: 'Iznimno nam je drago što smo okupili najznačajnije domaće vinare, a isto tako i vrlo značajne strane uzvanike i izlagače, koji će svojim iskustvom i poznavanjem tržišta biti od iznimnog značaja domaćim proizvođačima. Za naše posjetitelje osmislili smo program koji će zadovoljiti i najzahtjevnije posjetitelje. Brojni paneli, degustacije i filmski program, kao i bogat izlagački i večernji dio jamac su dobre zabave i kvalitetno provedenog vremena.'

Izrazivši zadovoljstvo smjerom u kojemu se kreće domaće vinarstvo unazad nekoliko godina, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina naglasio je da se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju u različitosti tradicija, običaja, ukusa i navika, hrvatska vina moraju isticati svojom posebnom kakvoćom i specifičnim organoleptičkim svojstvima. Daljnji razvoj sektora ministar vidi u povećanju udjela kvalitetnih i vrhunskih vina te vina proizvedenih od naših autohtonih kultivara.

Svečano otvaranje Zagreb Wine Gourmet Weekenda privuklo je mnoge uzvanike – od gospodarstvenika i veleposlanika pa do brojnih znatiželjnika i ljubitelja vina. Inače, na Zagreb Wine Gourmet Weekendu bit će predstavljeno 200 brendova vrhunskih vina i delicija koje će posjetitelji moći kušati tijekom festivala. Ono što ZWGW izdvaja od srodnih festivala je 50-ak vrhunskih stranih izlagača, čija vina se rijetko mogu naći u Hrvatskoj.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi