SEZONSKI ADUT

Najpoželjniji komad ove sezone: Izdvojili smo najljepše košulje od lana za svačiji ukus i džep

11.06.2022 u 20:40

Bionic
Reading

Dug niz godina vrući mjeseci rezervirani su za odjeću stvorenu od prozračnog materijala lana, a osobito neodoljiv je u formi košulja, kakvima ni ove godine ne oskudijevaju police trgovina

Svi koji su nosili neki odjevni predmet od lana znaju da je on iznimno udoban. Prirodna vlakna dobivena od lana izuzetno su prozračna, a imaju i rashlađujući učinak na kožu, što je itekako dobrodošlo u borbi s ljetnim vrućinama.

Od kompleta do ljetnih haljina, brendovi poput francuskog Jacquemusa ili indonezijskog Faithfull The Branda svojim kolekcijama i ovoga puta istaknuli su lan, tkaninu čija popularnost kontinuirano raste.

  • +4
Košulje od lana Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Kada govorimo o košuljama od lana, crna, bijela, siva ili bež verzija predstavljaju sigurnu okladu, a ove sezone izdvajaju se modeli u vedrim bojama, kakve osobito favoriziraju modne ovisnice s Instagrama.

Iako je lan vrhunska tkanina, pa čak i suparnik svili kada je posteljina u pitanju, to ne znači da ne možete kupiti košulju od ovog prirodnog materijala po pristupačnoj cijeni, što prvenstveno omogućuju popularni high street brendovi poput COS-a ili Arketa.

Košulja od lana porastom temperature postaje puno više od dijela radne uniforme. Riječ je o iznenađujuće praktičnom komadu odjeće koji će podjednako dobro poslužiti tijekom uživanja na plaži te u ostalim dnevnim, ali i večernjim prilikama. Svestranost siluete košulje od lana također je ono što je čini snažnim kandidatom za kreiranje capsule garderobe u ljetnoj sezoni.