nosit će se

Najpopularniji modeli: Ovih deset čizama pun su pogodak za zimu

04.11.2023 u 07:18

Bionic
Reading

Visoke, niske, s ukrasima ili potpuno decentne – trendovi čizama mijenjaju se iz sezone u sezonu, no ostaje činjenica da su one glavni komad u ormaru sve do toplijih proljetnih dana, a možda i malo dulje. Birajte mudro i one će bez sumnje biti osnova svakog dobrog stajlinga. Ako ne znate odakle krenuti, ovih deset modela dobar su putokaz

Promatrajući modne piste, gdje je je bio rekordan broj čizama u ponudi, lako je otkriti modele koji će oblikovati scenu obuće 2023. godine. I dok neki djeluju potpuno svježe i imaju moć da modnim kombinacijama daju potpuno jedinstven izgled, drugi su nastavci prošlih sezona i dovoljno su bezvremenski da ste možda već i uložili u njih. Kako god, ovo je 10 trendova čizama koji će vladati ove godine.

Visoke - sve do bedra

Vrlo vjerojatno najzastupljeniji trend čizama na modnim pistama 2023. one su do bedra, predstavljene u brojnim kolekcijama - AMI Paris, Vivienne Westwood, Philipp Plein i Etro, da spomenemo samo neke. Iako su ih dizajneri preferirali stilizirati uz mini suknje i kratke hlače, ovaj stil nedvojbeno izgleda najotmjenije nošen slojevito preko hlača ili tajica.

Mikro peta

Kitten pete bile su glavni trend 2022., ali do sada ih nismo viđali obliku čizama. No sljedeće godine to će se promijeniti jer su male pete bile jedan od najelegantnijih stilova u kolekcijama za 2023., kao što se može vidjeti kod Christophera Kanea, Jil Sander i Philosophy di Lorenzo Serafini. Uz to, na pistama su posebno vrijedne pažnje bile ne samo kratke, već ultratanke štikle nalik šibicama.

Uzorak zmijske kože

Riječi 'uzorak' i 'čizme' ne idu baš često zajedno, ali tu je vrlo elegantan hibrid koji se ne može zanemariti. Koža nalik zmijskoj i uzorci na čizmama ne djeluju previše vezano za određeno godišnje doba, ali to će bez sumnje biti velika novost ove sezone. Tradicionalne sive boje pristajat će uz mnoštvo odjevnih kombinacija dok će topliji uzorci pitona, kao što je slučaj kod Rejine Pyo i Ballyja, predstavljati svjež pogled na trend.

Čizme četvrtastog vrha

Modna ljubavna afera s cipelama s četvrtastim vrhom bit će još jača kako ulazimo u zimu. Nema sumnje - čizme tupog četvrtastog vrha nevjerojatno su lak i cool način na koji svakoj kombinaciji dati poseban izgled. A ne propustite potražiti i stilove s kontrastnim rubovima, kao što je Kocheov model, koji uokviruju siluetu četvrtastog vrha.

Disko čizme

Cipele s metalik efektom tradicionalno se vraćaju na scenu u sezoni zabava, ali za 2023. dizajneri brendova AZ Factory i Bally dali su im vječnu privlačnost u obliku čizama. Od tekućeg sjaja do svjetlucavih kristala, ove čizme pristajat će uz bilo koju glamuroznu odjeću, ali će također uljepšati svakodnevne stajlinge.

Super potplati

Louis Vuitton, Fendi, Sacai i Jil Sander samo su nekolicina dizajnera koji u središte pozornosti stavljaju upečatljive potplate za sezonu pred nama. Potražite modele s tankom petom kako biste označili još jedan ključni trend cipela za 2023. ili bacite oko na debele drvene potplate.

Zasljepljujuće bijeli modeli

Potpuno bijela odjeća bit će ključni trend u 2023., pa zašto mu se ne biste priklonili i parom svježih bijelih čizama? U prošlim sezonama one su osvježene špicastim vrhovima i stiletto potpeticama, a sada su u trendu potpuno ravni modeli.

Divlji zapad

Istina, kaubojske čizme zapravo nikada ne izlaze iz mode, bez obzira na godinu ili sezonu. Ali nakon što su bile toliko popularne 2022., sigurno će vam biti drago čuti da je stil još uvijek u trendu, što ovu modnu kupnju čini itekako mudrom. Između razigranih nijansi Molly Goddard i klasičnije interpretacije Ralpha Laurena, kaubojske čizme ove su sezone sve samo ne dosadne.

Opsjednutost vezicama

Vezice su uobičajene na bezbrojnim stilovima čizama, ali za ovu sezonu dizajnirane su imajući na umu estetiku umjesto funkcije. Sada dosežu do koljena ili bedara, a uz seksi izreze ove čizme na vezanje doimaju se manje combat, a više couture. Rochas je predstavio modele na vezanje u kaleidoskopu boja, a dok čekate da se taj trend proširi i na druge brendove, postoji mnogo crnih, bijelih i žutosmeđih stilova koje možete izabrati.

Pastelne palete

Nakon sezone prilično klasičnih trendova čizama pravo je osvježenje je vidjeti da se dizajneri poigravaju paletama boja. Inspiracija? Sladoledne nijanse. Bilo da odaberete boju pistacija ili jagode, ove čizme nosite uz pastelnu odjeću kako biste izgledali kao da ste sišli s piste.

  • +15
Hit čizme sezone Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'