VERA WANG

Najljepše kreacije kraljice vjenčanica u kojima su sudbonosno 'da' izrekle brojne slavne dame

10.08.2021 u 16:51

Bionic
Reading

Nositi vjenčanicu Vere Wang, neokrunjene kraljice vjenčanica, pitanje je prestiža pa ne čudi što mnoge slavne i imućne dame za odlazak pred oltar biraju upravo njezine kreacije

U vjenčanici Vere Wang, 72-godišnje američke dizajnerice, udala se glumica Issa Rae, pjevačica Ariane Grande, manekena Lily Aldridge, Mariah Carey, Victoria Beckham, ali i brojni fikcijski likovi na velikim i malim ekranima.

Issa Rae

Krajem lipnja na jugu Francuske američka glumica Issa Rae udala se za Louisa Diamea, a na taj poseban dan nosila je dvije vjenčanice Vere Wang. Za samu ceremoniju odabrala je model bez naramenica, srcolikog izreza na grudima i rukom našivenim Chantilly čipkom s kristalnim ukrasima.

Na večernjoj zabavi nosila je haljinu dubokog V dekoltea i donjim dijelom od tila.

Gwen Stefani

Prva vjenčanica Vera Wang koju je Gwen Stefani nosila kad se udala za Blakea Sheltona 3. srpnja ove godine bila je bez naramenica, izrađena od svile i tila, s velom na kojem su izvezena njihova imena kao i imena njezine djece.

Druga vjenčanica koju je za taj poseban dan dizajnirala Vera Wang je zapravo večernja mini haljina bez naramenica, od tila i svile s izvezenom rajskom pticom koja simbolizira par i njihovo troje djece.

Ariana Grande

U dugoj vjenčanici od svile u krem boji i s dubokim izrezom na leđima u svibnju 2021. sudbonosno 'da' izrekla je Daltonu Gomezu pjevačica Ariana Grande.

Tina Kunakey

Vjenčanicu od tila Vere Wang s duboko izrezanim, srcolikim dekolteom, za vjenčanje s glumcem Vincentom Casselom odabrala je lijepa francuska manekenka Tina Kunakey.

Lily Aldridge

Lily Aldridge u vjenčanici sirena kroja s dugim, raskošnim šlepom udala se 2011. za glazbenika Caleba Followilla, frontmena rock grupe Kings of Leon.

Victoria Beckham

Slavna Posh spajsica udala se 1999. za Davida Beckhama u raskošnoj vjenčanici s korzetom Vere Wang.

Leighton Meester

Lik Blair Waldorf u seriji 'Tračerica' u vjenčanici Vera Wang.

Ivanka Trump

Za vjenčanje s Jaredom Kushnerom 2009. Ivanka Trump imala je ideju koju je Vera Wang pretočila u stvarnost, odnosno metre i metre svile i tila. Trumpova kći usko je surađivala sa slavnom dizajnerico kako bi stvorila vjenčanicu iz snova za koju je inspiracija bila vjenčanice glumice Grace Kelly.

Chelsea Clinton

Još jedna bivša prva kći Amerike nosila je 2010. vjenčanicu slavne dizajnerice, koja je ujedno obiteljska prijateljica Clintonovih. Raskošna kreacija bez rukava, što je zaštitni znak Vere Wang, imala je nabranu svilenu suknju od organze, gornji dio bio prekriven tilom, a u struku je stegnuta bogato ukrašena remenom.

Hailey Bieber

Manekenka je na dan vjenčanja 2019. kad se udala za pop senzaciju Justina Biebera promijenila čak tri haljine, a među njima se našla i jedna s potpisom Vere Wang. Riječ je o vjenčanici spuštenih ramena, koja prati liniju tijela, a mladenka ju je nosila uz – tenisice. 'Jako sam sretna što je odjenula i partijala u njoj i što ih je nosila uz tenisice', rekla je nakon toga Wang.

Mariah Carey

Pretjerano raskošna vjenčanica Mariah Carey u stilu princeza iz bajki, nije se pokazala kao sretan odabir. Pjevačica ju je nosila na vjenčanju s Tommyjem Mottolom 1993, a jednom je prilikom priznala da je brak bio toliko nesretan da je razmišljala da je spali. No umjesto toga ponovo ju je odjenula u videospotu 'We Belong Together'.

Lisa Rinna

Za vjenčanje s Harryjem Hamlinom glumica Lisa Rinna nosila je minimalističku vjenčanicu slavne dizajnerice.

Alicia Keys

U vjenčanici Vera Wang inspiriranoj grčkim božicama udala se 2010. za glazbenika Swizz Beatza.