PROČITAJTE GA!

Najčešće muške laži

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 26.11.2010 09:18
  • Objavljeno 26.11.2010 u 08:00
par

par

Izvor: Corbis / Autor: Emely/cultura/Corbis

Često se kaže da je iskrenost najbolje rješenje svih problema, no s tim se slaže rijetko koji muškarac. Kako bi izbjegli svađu, muškarci često posežu za malim lažima i misle da je time problem riješen

Muškarci malim lažima ponekad samo žele spriječiti početak razgovora o vlastitim osjećajima, a nekada i izbjeći svađu time što će dati odgovor koji njihova partnerica očekuje. Ako žene nauče prepoznati laži, vrlo lako će moći pročitati svoga partnera te spriječiti da im ponekad slaže.

Ne izgledaš debelo u toj haljini. Ovakav odgovor očekuje svaka žena kada postavi pitanje: 'Izgledam li debelo u ovoj haljini?' Bilo kakav drugi odgovor žene ne bi zadovoljio, stoga, kako bi izbjegli svađe, muškarci potežu za malim lažima.

Da, već sam to počistio. Muškarci ponekad imaju poteškoća s organiziranjem vremena, a odgađanje obaveza im nije strano. Stoga stručnjaci preporučuju da svoga partnera zamolite da neki kućanski posao obavi do određenog vremenskog roka. Tako

Tara Moore/Corbis

Tara Moore/Corbis

Izvor: Corbis / Autor: Tara Moore/Corbis

Naravno, sve tvoje prijateljice su mi jako drage!

ćete biti sigurniji da je sve počišćeno, a on vam neće morati lagati.

Sve je u redu. Kada je vaš partner očito zabrinut oko nečega, možda vam neće odmah htjeti reći o čemu se radi jer muškarci vole probleme rješavati sami, tvrde znanstvenici. Preporučuje se nježniji pristup te puno strpljenja i nakon nekog vremena vaš partner će osjetiti potrebu da sve podijeli s vama.

Sve tvoje prijateljice su mi drage. Vaša najbolja prijateljica ga možda izluđuje, no to vam najvjerojatnije nikada neće priznati jer se boji kako biste vi reagirali. Znanstvenici preporučuju, ako baš želite saznati istinu, da ga ne ispitujete sviđa li mu se vaša prijateljica, već da ga pustite da  sam iznese svoje mišljenje, ma kakvo ono bilo.

Popio sam samo dva pića. Njegov dolazak kući iza ponoći usred radnog tjedna te priznavanje da je popio pet-šest pića mogao bi kod vas izazvati stav da je neodgovoran. Muškarci tada žele izbjeći ženino prigovaranje. Ako želite da vam partner govori istinu, znanstvenici preporučuju da ne prigovarate, već da ga pohvalite što je došao kući taksijem ili javnim prijevozom, a nije vozao pijan.

Mojoj majci se svidjela tvoja večera. Muškarcu je jako bitno da se njegova partnerica i obitelj slažu. Kako bi izbjegli svađu, muškarci će majčine komentare i prigovore zadržati za sebe. Da biste to izbjegli i njemu olakšali, znanstvenici preporučuju da partneru kažete kako je sasvim u redu da njegova majka ima poneki komentar i prigovor te da vam slobodno može sve reći.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi