BEZ IJEDNE KALORIJE

Na tržište stiže čokolada koju ćemo udisati!

20.05.2010 u 09:58

Bionic
Reading

Stiže dobra vijest za sve ljubitelje čokolade! Na tržište dolazi uređaj koji omogućava uživanje u čokoladi bez unosa kalorija u organizam

Na tržištu će se ovih dana pojaviti jedan vrlo zanimljiv artikl. Riječ je o aerosolu u obliku ruža za usne koji šprica komadiće tamne čokolade u usta. Nazivaju ga revolucionarnim izumom jer ljubiteljima čokolade omogućava da uživaju u slatkoj napasti, ali bez osjećaja krivnje jer u organizam ne unose dodatne kalorije.

Aerosol koji nosi naziv Le Whif imat će nekoliko okusa, a izumio ga je harvardski profesor David Edwards koji tvrdi da može ublažiti želju za čokoladom.

'Kad udahnete čokoladu u usta, odmah osjetite njezin okus na jeziku. Le Whif je novi pristup jedenju. To je zapravo udisanje', pojasnio je Edwards. Udisanje omogućava ljudima da osjete okus čokolade, a da pritom ne unose kalorije u organizam.

I dok jedni smatraju ovaj izum revolucionarnim, drugi su prilično skeptični - smatraju da udisanje  nikako ne može zamijeniti osjećaj kad se zariju zubi u omiljenu čokoladu.