SVE ZA FIGURU

Na što je to Jessica Alba potaknula brojne mame?

30.04.2013 u 09:37

Bionic
Reading

Kako bi imale savršenu figuru nakon poroda ili kako bi se oporavile nakon liposukcije, žene nose steznike. No nakon izjave Jessice Albe kako je zahvaljujući nošenju steznika vratila figuru kakvu je imala prije poroda, sve više mama odlučuje se na ovaj ponekad i neugodan dodatak

Naime, steznici se obično upotrebljavaju nakon operacija i liposukcije kako bi pomogli lakšem skupljanju kože i povratku u normalu, ali i nakon poroda kako bi se trbuh što prije vratio u prvobitno stanje.

Mnogi proizvođači steznika i korzeta obećavaju povratak na staru figuru, sužavanje bedara i struka, minimiziranje strija, ubrzavanje procesa ozdravljenja i oporavka, a nakon što je 31-godišnja Alba za Net-A-Porter izjavila da je upravo zahvaljujući korzetu stesala liniju, mnoge mame posegnule su za ovim konzervativnim dodatkom. Naime, iako su ga više od 50 godina feministice osporavale kao simbol represije nad ženama, nova generacija žena okreće mu se kao medicinskom pomagalu.

Korzeti i steznici sada dolaze u brojnim oblicima, poput steznika nalik na pojaseve, seksi korzeta koji privlače poglede, do onih koji imaju push-up efekt.


I seksi mama Brook Burke, poznata po svojim trbušnim mišićima, dio kredita za sjajnu figuru daje i pojasevima, koje je nosila 40 dana nakon poroda.
Naime, tijekom trudnoće hormon estrogen i progesteron djeluju opuštajuće na abdominalne mišiće i strukturu zdjelice koja podupire ligamente. Sve se opušta i tijelo se priprema za porod.

Steznici djeluju tako da pružaju potporu mišićima olakšavaju pritisak na ligamente.