MILANO FASHION WEEK

Na kakav grijeh će vas navesti Armani i Ferre?

24.09.2013 u 06:30

  • +5

Milano FW: Giorgio Armani i Gianfranco Ferre

Izvor: Reuters / Autor: Alessandro Garofalo

Bionic
Reading

Posljednja riječ na zatvaranju prestižnog Tjedna mode u Milanu prepuštena je vječnom Giorgiu Armaniju koji ne samo da je sažeo prozirne i cvjetne uzorke koji će se nositi sljedećeg ljeta, već ih je usavršio, a nikome za oko nisu mogle ne zapeti ni kreacije Gianfranca Ferrea

Dizajnerski tim Federico Piaggi i Stefano Citron koji su osmislili novu kolekciju za modnu kuću Gianfranco Ferre na milanskom tjednu mode predstavili su vrlo ženstvenu kolekciju jednostavnih linija nosivu u svim prigodama. U kolekciji su naglašeni strukturalni krojevi kakve je oduvijek njegovao i sam Gianfranco Ferre, koji je preminuo 2007., koji poštuju uski dizajnerski izričaj.

Koncentrični šavovi na kreacijama suptilno daju volumen na području poprsja, struka i bokova, a slojeviti džepovi, naglašena ramena i nabori daju dubinu. U kolekciji je isključena igra boja, a pa su tako kreacije mahom jednobojne, no to samo dodatno naglašava njihovu eleganciju koja beskompromisno prati liniju tijela. Široki pojasevi koji su isticali tanašne strukove manekenki te nabori na tkanina djelovali su poput svojevrsnog origamija u službi zrele elegancije.

Za razliku od Ferrea, Armani je predstavio nešto ležerniju kolekciju prepunu lepršavosti i cvjetnoga uzorka s dodatkom upadljivih velikih šešira. Armani je na pisti predstavio odličan look za poslovnu ženu koji je uključivao sive kostime s hlačama i sakoima na dvostruko kopčanje. No zaigranost je dodana haljinama u boji fuksije ili pak u ljubičastim nijansama, zatim torbama i sandalama sličnih upadljivih boja, a sive, visoko rezane jaknice kombinirane su s asketskim uskim suknjama. Dizajner, čiji opušteni stilovi kreacija oduševljavaju već tri desetljeća, ovoga puta koristio je različite lagane tkanine kako bi dobio učinak sjenkastih slojeva, a također i  kombinaciju svile i pletiva kako bi dobio svjetlucavi učinak savršen za ljeto.