TKO BI REKAO

Muškarci zbog ovog odlaze iz 'sretnih' brakova

19.12.2013 u 11:47

Bionic
Reading

Sigurno ste bar jednom u životu ostali šokirani zbog razvoda bliskih osoba. Naoko sretni parovi kao iz vedra neba najavili su da se razvode

Nakon što se proširi vijest obično se znaju čuti izjave poput: 'Izgledali su tako sretni!' ili 'Ali kako, imali su tako savršen brak!?'.

No ispod savršene fasade gomilali su se očito nerješivi problemi, nepremostive razlike i jednog dana jednostavno je puklo. Iako ste ga možda podržavali tijekom studiranja, imate djecu, prošli ste zajedno pakao pronalaženja posla ili otkaz, jednog dana on jednostavno kaže da više ne može.

Razlozi za odlazak iz veze koja se naizgled činila stabilnom različiti su, a iza svakog od njih krije se pozadinska priča.

Više se ne smiju kao nekad Kada su se upoznali, bili su mladi i bezbrižni. Većinu dana provodili su zabavljajući se i sanjareći o budućnosti. No sve se promijenilo. A bilo koja odrasla osoba s djecom reći će vam zašto. Kada djeca, obveze i posao dođu, životni stil mijenja se iz temelja. Nema više toliko puno one stare zabave, no nakon nekoliko prvih teških godina prilagodbe sve bi opet trebalo sjesti na svoje mjesto.

Nedostatak seksualnih odnosa ili rutina u seksu Vjerojatno nema osobe u braku koja se nije susrela s ovim problemom. Posao, djeca i održavanje kućanstva znaju biti poprilično iscrpljujući. Vrlo često seks na kraju radnog dana dođe kao još jedna obveza. Ili jednostavno nemate volje ni snage. To možda nije u redu, ali jednostavno je tako. U ovakvim situacijama treba se sjetiti zavjeta i u dobru i zlu. Umjesto bijega iz braka, probajte romantični bijeg u dvoje.

Žale se jer nisu više na prvom mjestu, osjećaju se zanemareno  Naravno, sada su tu mala djeca koja trebaju brigu, pažnju i skrb cijeli dan. Neki frajeri jednostavno ostanu djeca i ne mogu prihvatiti činjenicu da se život njihove supruge ne vrti više oko njegovih potreba.


Ne poštuje je više i to ne zato što je prokockala njihovu imovinu, već zato što se promijenila, jer joj karijera više nije zanimljiva kao prije. Palo joj je samopouzdanje zbog postporođajne težine. No tko se ne promijeni nakon 15 ili 20 godina veze? I on se vrlo vjerojatno promijenio i odmaknuo od bezbrižnog frajera s kojim je prohodala.

Osjećaju da im previše prigovara Nažalost, ženski prigovori i razgovori, koliko god na mjestu i argumentirani bili, nekim muškarcima su vrlo opterećujući. Nezreli muškarci ne mogu se nositi s time i onda govore ženi da stalno nešto prigovara. No očito je da žene žele i vole komunicirati o problemima i rješavati ih, a muškarac koji traži razvod očito ih nije imao namjeru zajednički riješiti.