I ONI PATE OD ISTIH PROBLEMA

Muškarci s viškom kilograma gube želju za seksom

27.07.2010 u 08:50

Bionic
Reading

Prema najnovijem istraživanju, i muškarci, slično kao žene, gube želju za seksom kada se osjećaju neprivlačno. Čak trećina muškaraca priznaje da je višak kilograma dovoljan razlog za izbjegavanje seksa s partnericom

Rezultati najnovijeg istraživanja su pokazali da muškarci koji pate od viška kilograma ne žele inicirati seks s partnericom. Svaki četvrti muškarac je spreman odreći se omiljene hrane i prihvatiti se vježbanja kako bi smršavio i ojačao svoj libido.

Više od polovine muškaraca otvoreno priznaje da se barem jednom našlo u situaciji kada im je seks predstavljao problem umjesto užitak.  Međutim, većina njih se nikada nije odvažila na razgovor o tome sa svojom partnericom.

Razlog tome je najvjerojatnije to što su muškarci vrlo stidljivi i odlučuju se potražiti isključivo pomoć liječnika, ali samo kada ti problemi postanu i više nego očiti.

Najveći broj muškaraca rješenje će ipak potražiti na internetu, jer tako mogu izbjeći razgovor o problemu. Znanstvenici se slažu da to nije rješenje te da muškarci ne bi trebali patiti u tišini.

Razgovor o takvim problemima ja najbolje rješenje, a on će ujedno i dodatno povezati partnere. Istraživanje je dokazalo da muškarci pate od istih problema kao i žene, a to su nesigurnost, nezadovoljstvo vlastitim fizičkim izgledom, briga oko partnerovih velikih očekivanja. Stoga bi partneri trebali sjesti i porazgovarati o problemima koji ih muče te ih tako lakše zajedno prevladati.