IZ GENERACIJE U GENERACIJU

Možete li naslijediti porođajne muke svojih predaka?

03.06.2013 u 13:15

Bionic
Reading

Bol koju žene iskuse prilikom porođaja može imati korijen u davnoj traumi nekog od predaka, tvrdi se u novoj knjizi

Porođaj je jedan od najvećih izazova u životu žene. Za neke je žene porođaj istinski zastrašujuće iskustvo, ali ne zbog razloga koje biste očekivali.

Nema sumnje da je iskustvo porođaja žene često slično iskustvu njezine majke i bake. Većina liječnika i primalja vjeruje da nasljeđujemo fiziološku sličnost s našim majkama. No može li memorija naših predaka na specifične događaje i doživljaje također igrati veliku ulogu?

Nicola Graydon, koautor knjige 'The Ancestral Continuum' tvrdi da je to moguće.

Ratne traume, ludilo, bolesti i ostale mračne obiteljske tajne sve se mogu obnoviti u sljedećim generacijama. Holistički terapeutkinja Natalia O'Sullivan i koautorica knjige 'The Ancestral Continuum' i sama je doživjela taj fenomen.

Natalia ima troje djece, a svoje je prvo dijete rodila sa 28 godina. 'Otkrila sam da je moja baka rodila moju majku sa 28, mene moja majka u istim godinama, a težak porođaj reflektirao je ono što su doživjele moja majka i baka.'

Naravno, mnogi će tvrditi da je žensko iskustvo porođaja u velikoj mjeri pitanje sreće. No postoje teorije koje kažu da kemijski spojevi koje majke opuštaju tijekom traumatičnog porođaja mogu dovesti do velikih promjena kod osobe.