MIRIS ZAVODNIKA

Možete li namirisati dobrog frajera?

26.11.2012 u 08:00

Bionic
Reading

Ako stalno padate na isti tip muškarca, provjerite jesu li za to zapravo zaslužni (ili krivi) njihovi parfemski odabiri

Novi mirisni hit Calvin Klein Encounter utjelovljuje glumac Alex Skarsgård

uškarac može biti lijep 'ko grijeh' i govoriti sve što želite čuti, ali njegov vas miris može odbijati a da toga niste ni svjesni. Za razliku od informacija posredovanih vidom ili sluhom, koje svjesno procesiramo, na mirise reagiramo bez razmišljanja. Osnovni razlog njihove moći nad našim osjećajima krije se u činjenici da je olfaktorni centar u bliskoj vezi s dijelom mozga zaduženim za emocije.

Znanstvena istraživanja utjecaja mirisa na raspoloženje potvrdila su od davnina poznato umirujuće djelovanje lavande i razbuđujuću moć citrusa. Otkriveno je da slasna vanilija, koju najčešće povezujemo s kolačima, zapravo djeluje kao afrodizijak.

Provjerite kako će na vas djelovati susret s mješavinom svježih začina, opojnog ruma i konjaka sa seksi drvenastom bazom u novom mirisnom hitu Calvin Klein Encounter. Utjelovljuje ga jedan od najseksipilnijih 'vampira' Alex Skarsgård (na manjoj fotografiji). Priča se da bi nas taj švedski glumac, koji se proslavio ulogom Erica Northmana u TV-serijalu 'Okus krvi', mogao zavoditi i u ulozi Christiana Greya u skoroj ekranizaciji hit-romana 'Pedeset nijansi sive'.

U povodu 50. rođendana najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu i najnovijeg filma 'Skyfall' lansiran je aromatični miris James Bond 007. Nakon eksplozivnog otvaranja reskom jabukom, tople esencije sandalovine usporavaju njegov furiozni tempo i potvrđuju Bondov zavodnički status.


Miris elegantnog i muževnog mediteranskog zavodnika Dolce&Gabanna predstavili su u toaletnoj vodi Pour Homme. Otvaraju je citrusne note mandarine i bergamota, razvija lavanda začinjena paprom i kaduljom, a 'zatvaraju' esencije duhana i cedra.