PREDMET OPSESIJE

Modni svijet lud je za ovom vestom: u čemu je kvaka?

18.01.2017 u 13:36

Bionic
Reading

Ako ste dosad uočili istu visokostrukiranu vestu na pruge u omiljenim modnim publikacijama, nije riječ ni o kakvom déjà vuu

Popularne veste s potpisom modne kuće Fendi predstavljene u nadolazećoj, proljetnoj kolekciji uočene su na tri naslovnice časopisa i prije završetka siječnja. 

Fendijeva vesta premijerno je predstavljena na naslovnici InStylea za veljaču, a u novom broju nosi je glumica Gwyneth Paltrow. Potez InStylea zatim je odlučilo slijediti britansko izdanje Ellea s modelom Rosie Huntington-Whiteley.  Gwyneth na naslovnici InStylea osvanula u Fendijevoj vesti roze nijanse bubblegum, a urednici u britanskom izdanju Ellea odabrali su crvenu verziju. 

Modna javnost primijetila je trend Fendijevih vesti u javnosti, a pojedini nisu dijelili pretjerano oduševljenje njima. 

Tim stranice Go Fug Yourself doveo je u pitanje privlačnost Fendijevih vesta nazvavši ih najgorim topom. 'To je samo traka tkanine. Samo mala traka smještena oko struka? Bez ikakvog razloga?' napisali su u tekstu o novoj hit vesti iz Fendijeve radionice.  Na posljednjem mjestu Fendijeva bijela verzija veste također je dobila trenutak slave u siječanjskom broju američkog izdanja magazina Elle, a nosila ju je glumica Shailene Woodley.

Fendijeva vesta proizašla iz uma slavnog Karla Lagerfelda ne krasi isključivo naslovnice. U novom modnom editorijalu časopisa W također se može uočiti. 

Sličan i nesvakidašnji slučaj po pitanju naslovnica posljednji se put dogodio ove jeseni s uskom pletenom haljinom modne kuće Proenza Schouler, a nešto ranije prošle godine i s haljinom hit brenda Gucci.