NA PRESTIŽNIM NASLOVNICAMA

Haljina za kojom su poludjeli modni urednici

18.02.2016 u 12:27

Bionic
Reading

Haljina koja se u kratkom roku pojavljuje na mnogobrojnim naslovnicama svjetskih magazina sasvim je rijetka i gotovo nepostojeća pojava u svijetu mode. Ovaj rijedak scenarij nedavno se dogodio zahvaljujući zanimljivoj kreaciji iz Guccijeve kolekcije za proljeće-ljeto

Za modne znalce ime Alessandra Michelea nije nimalo strano, s obzirom na to da je prije dolaska na mjesto kreativnog direktora Guccija 12 godina dizajnirao modne dodatke za brend.

Nakon debitiranja u ulozi kreativnog direktora 2015. posebnu pažnju javnosti Michele je pridobio lansiranjem ženske kolekcije za proljeće-ljeto 2016. U spomenutoj kolekciji istaknula se haljina koja je potom pojavila na naslovnicama mnogobrojnih svjetskih modnih magazina.

Haljina nalik ružičastom cupcakeu s valovitim ombre slojevima, crtanom mašnom na struku, rubovima V-izreza i jastučićima na ramenima u kratkom roku osvanula je na nekolicini naslovnica svjetskih modnih magazina.

U popularnoj haljini s Guccijevim potpisom naslovnicu američkog izdanja magazina Elle ovog siječnja krasila je Rooney Mara. Model Lexi Boiling našao se u identičnoj haljini u siječanjskom broju korejskog izdanja Voguea dok Edie Campbell krasi britansko izdanje za ožujak.

PRETTY IN PINK: we are all swooning over Edie Campbell on March British Vogue wearing Gucci. Spring is coming!

A photo posted by Ozzie Rizzo Hair & Beauty (@ozzierizzo) on

New Vogue Korea by the bass ass and killer dancer @cassblackbird ??

A photo posted by Lexi Boling (@lexiboling) on

Glumici i modelima u nošenju Guccijeve haljine na naslovnici pridružila se sestra kultnog britanskog modela. Lottie Moss tako je svojim likom uljepšala glavnu stranicu nizozemskog izdanja magazina L'Officiel u it haljini. Poput Kate, Lottie se otisnula u modne vode u kratkom roku postavši traženo ime.

No ako izuzmemo to da je Micheleova kreacija stvorena za Gucci prelijepa i zanimljiva, neobična je pojava vidjeti istu haljinu u kratkom roku na nebrojenim naslovnicama modnih magazina.

Absolutely love Little Miss Moss on the cover of @lofficielnl #lottiemoss read everything about it on the-Mom.com. #themom

A photo posted by The MOM - By Janine (@themom_com) on

Za ovakav scenarij ne tako davno dijelili su se otkazi, o čemu najbolje govori primjer Pradine haljine koja se pojavila na čak pet naslovnica modnih magazina u rujnu 2015. Prema saznanjima New York Posta, zaposlenik koji je slao identičnu haljinu na mnogobrojne adrese modnih magazina dobio je otkaz zbog svoje pogreške.

Još nije poznato na koji su način u Gucciju reagirali na ovu ne tako čestu pojavu.