KORISNI TRIKOVI

Modni savjeti koje vrijedi isprobati za lakše preživljavanje na ljetnim vrućinama

16.06.2021 u 17:35

Bionic
Reading

Svi se slažu kako osmišljavanje savršenih modnih kombinacija dok 'celzijevci' uporno rastu nije nimalo lak zadatak

Ljeto je stiglo, a mnogi su s oduševljenjem pospremili na dno ormara odjeću koju ljeti izbjegavamo poput npr. traperica ili komade od umjetnih tkanina ili u tamnim bojama...

Prisjetili smo se još nekih dobrih savjeta koje vrijedi isprobati kako se ne bismo preznojavali na visokim temperaturama te izgledali chic i na ljetnim vrućinama.

Dakako, svi znamo da je ljeti najbolje nositi odjeću načinjenu od prirodnih tkanina poput pamuka, lana ili svile, bijele ili svijetlije tonove poput trendi pastelnih nijansi, odjeću koja nije pripijena uz tijelo, obuću od kože ili prirodnih materijala...

Evo o čemu treba voditi računa pri osmišljavanju ljetnih stajlinga:

Tkanine

Dokazano je kako su neke tkanine doista prikladnije za ljetne uvjete pa se nikako ne preporučuju nositi odjeću načinjenu od umjetnih materijala poput poliestera i sličnih tkanina jer ćete se kupati u znoju. Dakle, odlučite se za tkanine poput svile, pamuka ili lana koje su savršene za ljetne vrućine.

Obuća

  • +5
Savršeni ljetni look Eve Longorije - prozračna haljina i kožne natikače Oran brenda Hermès Izvor: Profimedia / Autor: APEX / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ljeto je vrijeme kad će i najveće zaljubljenice u sportske tenisice ili pak u kultne marte, odlučiti pak zamijeniti ih s laganjim modelima poput natikača birkenstockica, sandala s remenčićima, espadrila, japanki i sl. obuće u kojoj vam neće biti vruće. Dobar je savjet odabrati, ako je moguće, obuću koja je načinjena od prirodnih materijala poput kože ili prirodnih tkanina.

Neka koža diše

Zaboravite na usku odjeću jer će vam biti samo još više vruće. Birajte lepršave krojeve ili oversized linije jer će tako koža disati. Slojevito odijevanje je cool i ljeti pa pamučni top bez rukava npr. sparite s bijelom lanenom košuljom, kratke hlačice s oversized tunikom, a mini haljinu od denima s tregerima uparite s npr. kratkim topićem - moderno i mladenački.

Budite kreativni

Potpuno nova ljetna garderoba, a da niste potrošili ni lipe? Moguće je! Prekopajte ormare i dajte si oduška. Stare traperice pretvorite u kratke hlačice, skratite rukave na starom bodyju, krajeve košulje zavežite u čvor, ukrasite staru slip haljinu... Ili npr. spojite jednodijelni kupaći kostim s traper hlačice - zavodljivo i chic!

Naglasak je na bojama

Osim bijele i sličnih svijetlih tonova, ovo će ljeto biti u znaku pastelnih boja poput svijetloružičaste, nježne žute, morske zelene... Pastelne boje su apsolutni must have sezone i svakako osvježite garderobu s takvim komadom - komplimenata neće nedostajati, jamčimo!