DUGOOČEKIVANI DVOBOJ

Modni okršaj najbolje odjevenih kraljica o čijim će se stajlinzima još dugo pričati

21.03.2018 u 13:00

Bionic
Reading

Jordanski kralj Abdulah II i kraljica Rania Al-Abdulah stigli su u službeni dvodnevni posjet Nizozemskoj gdje su ih ugostili kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima. Dvije kraljice već su odmjerile snage kada je moda u pitanju, a svih je zanimalo koja će od njih izaći kao pobjednica

U jednoj od tri službene palače nizozemske kraljevske obitelji, Noordeinde Palace u Hagu, kralj Willem-Alexander i kraljica Maxima od Nizozemske organizirali su svečanu ceremoniju povodom dolaska kralja Abdulaha II i kraljice Ranije od Jordana, koji su u Nizozemsku doputovali u sklopu službenog dvonevnog posjeta.

Od uobičajenog službenog protokola javnost je više zanimao susret dviju kraljevskih obitelji, posebice modni okršaj dviju kraljica koje slove za jedne od najbolje odjevenih dama s kraljevskih dvora. O njihovim besprijekornim modnim umijećima svjedoče brojni modni članci i pohvale na račun stila. Iako obje dame plave krvi posjeduju visoko modno znanje, njihov stil je oprečan.

  • +38
Kraljica Rania i kraljica Maxima prvog dana službenog posjeta Nizozemskoj Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kraljica Rania njeguje svedenu poslovnu eleganciju te se rijetko poigrava bojama, što se ne može reći za odvažnu kraljicu Maximu koja obožava jarke boje, uzorke i predimenzionirane šešire. Ovog puta, nizozemska kraljica nije plijenila pažnju colorblockom, ali je zato svoj stajling odlučila začiniti velikim šeširom koji je sparila s prekrasnim bež kaputom skrivenih rukava s remenom na struku.

Ispod elegantnog kaputa kraljica Maxima je nosila čipkastu midi haljinu u istoj nijansi s potpisom danskog dizajnera Claesa Iversena, koju je uskladila s bež štiklama od brušene kože i smeđom 'clutch' torbicom.

Kraljica Rania, jedna od najljepših žena svijeta prema izboru magazina Harpers & Queen, plijenila je pažnju u nebesko plavom kaputu s duplim kopčanjem iz kolekcije za jesen/zimu 2017. dizajnera Salvatorea Ferragama.

Lijepa kraljica, koja vodi svoj profil na Instagramu koji kronološki prati sve njezine stajliš outfite, bilo da je riječ o odjevnim kombinacijama koje je nosila na političkim događanjima, bilo za privatne prilike, nosila je i štikle u nježnoplavoj boji, dok je ispod kaputa odjenula prošaranu sivu suknju pencil kroja i elegantnu bijelu bluzu koja se veže na vratu. Kao velika ljubiteljica dizajnerskih komada, lijepa jordanska kraljica upotpunila je stajling luskuznom Fendi torbom od pitonove kože.

Nakon službenog prijema, uslijedila je svečana večera za koju su se obje kraljice presvukle u elegantne toalete. Za razliku od kraljice Ranije koja je odabrala tradicionalnu jordansku haljinu s cvjetnim motivima, kraljica Maxima je odabrala jarko žutu haljinu s volanima, također s potpisom svog omiljenog dizajnera, Claesa Iversena.

  • +10
Kraljica Rania i kraljica Maxima na svečanoj večeri u Noordeinde Palace Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia