ISPLATI IH SE IMATI

Modni komadi iz ludih 70-ih: Ovih pet lakoćom ćete usvojiti i uklopiti u stajlinge

12.08.2023 u 16:15

Bionic
Reading

Uz sveprisutne komade, kakvi su pet minuta slave posljednji put uživali početkom milenija, modni svijet danas je jednako privučen onima iz ere ludih 70-ih

Na jednak način kao što retro estetika posljednjih mjeseci vlada svijetom interijera, podjednako je dominantna na modnoj sceni. U vrijeme pandemije modna tražilica Lyst zabilježila je veliki porast zanimanja za komadima inspiriranim erom ludih 70-ih, a taj trend nastavio je ići uzlaznom putanjom i u narednim mjesecima.

U moru komada s početka milenija koji nas bombardiraju na svakom koraku, ove sezone zavode nas trendovski komadi iz 70-ih, a ovih pet s lakoćom ćete usvojiti i uklopiti u stajlinge.

Najljepše plaže u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell; montaža Neven Bučević

Marama

Ovaj ultimativni dodatak 70-ih tijekom godina stalno se mijenjao i poprimao nove funkcije. Nošena kao top, remen ili chic dodatak na ručki torbe, za maramu ne postoji bolji način od nošenja u kosi približavanjem vrućih ljetnih mjeseci.

Cipele s platformom

Ako postoji jedna cipela koju su sve fashionistice imale u 70-ima, onda su to one s platformom. I to s dobrim razlogom! Osim što su se savršeno slagale s lepršavim hlačama tog doba, osiguravale su potrebne centimetre figuri bez žrtvovanja udobnosti i stila. Platforma danas krasi brojne siluete trendovske obuće - od sandala s tankim remenčićima do japanki.

  • +10
Glomazne sandale Izvor: Profimedia / Autor: JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Boemske haljine

Dok je hipijevski trend na vrhuncu, haljine u boemskom stilu ukorijenile su se u garderobi. Par čizama na petu i platformu, narukvice i sunčane naočale sa staklima u boji, šal na glavi i stajling inspiriran modom 70-ih je gotov. Lepršave haljine upečatljivih retro printova esencijalni su dio garderobe sedamdesetih, a nosive su od jutra do sutra.

  • +3
Cvjetne haljine u Jordanu Izvor: Profimedia / Autor: Balkis Press/ABACA / Shutterstock Editorial / PPE / Sipa Press / Profimedia

Tie-dye uzorak

Nakon što je postao velikim trendom u vrijeme karantene, podižući raspoloženje vedrim bojama, tie-dye print ponovno se vratio, kraseći brojne komade namijenjene vrućim mjesecima pred nama.

Kukičani komadi

Viđeni u kolekcijama brendova Isabel Marant, GCDS, Vaquer i brojnih drugih, a potom usvojeni od strane omiljenih it djevojaka poput Katie Holmes, Olivije Wilde ili Hailey Bieber, kukičani i heklani komadi oni su kojima je ove sezone nemoguće pogriješiti.

  • +12
Prada - torba od rafije Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije