JONATHAN SIMKHAI

Modni brend koji je osvojio slavne dame, ali i struku

20.04.2016 u 10:42

  • +8

Haljine Jonathana Simkhaia

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Modeli i reality zvijezde ga obožavaju. Ako tome pridodate dobivenu nagradu CFDA, lako je zaključiti da dizajnera Jonathana Simkhaija jednako obožava i modna elita. Ova 'Taylor Swift modnog svijeta' posljednje tri godine žari i pali modnom scenom, najviše zahvaljujući svojim posebnim haljinama koje lansira iz sezone u sezonu

Kreacije Jonathana Simkhaija nosili su neki od najboljih supermodela današnjice. Pojavljivale su se na crvenim tepisima, privlačile pažnju na velikim događanjima i pistama njujorškog Tjedna mode.

Ljubav prema modi Jonathan Simkhai počeo je uočavati i prije nego što je znao da želi biti dizajner. Između druženja s mamom u dućanima i pomaganja djevojci u šopingu, počeo je svoj razvijati smisao za nju.

Ovaj Njujorčanin tijekom studentskih dana shvatio je kako obožava odijevati žene i učiniti da se osjećaju što je najbolje moguće. Godine 2010. osnovao je brend ženske mode inspirirane muškom. Brisanjem spolnih granica Simkhaijeva vizija sofisticirane i suvremene žene rasla je svakom sezonom, a njegove kreacije prepoznale su i luksuzne robne kuće poput njujorškog Barneysa.

The installation @saks in Boca took our breath away.. #jonathansimkhai

Fotografiju objavljuje Jonathan Simkhai (@jonathansimkhai)

Kao prava odskočna daska za Jonathana Simkhaija pokazala se zabava glumice Drew Barrymore povodom zaruka, na kojoj je njegovu haljinu, osim uzvanica, nosila i sama glumica, nakon čega je njegov smisao za modu ubrzo osvojio brojne zvijezde i trendseterice. Simkhaijeva vizija je odijevanje modernih žena koje nemaju standardne manekenske mjere, no žele izgledati kao da su upravo sišle s piste. U modnim igranjima na granici između seksi i sportskih osobina odijevanja, njegove kreacije uspješno odolijevaju konkurenciji.

Jedna od karakteristika Simkhaijevih kreacija jest ta da se s lakoćom mogu stilizirati uz par običnih bijelih tenisica, što stvaraju kontrast ženstvenim detaljima haljina. Upravo tako stilizirane outfite predstavio je u kolekciji za proljeće-ljeto na njujorškom Tjednu mode.

A spotlight on spring's decked-out poplins - this and other crisp whites @netaporter #jonathansimkhai

Fotografiju objavljuje Jonathan Simkhai (@jonathansimkhai)

Osim što se Simkhaijeve haljine mogu vidjeti u svečanim prilikama, ove godine pokazale su se i odličnim odabirom za novu festivalsku sezonu te su ih slavne djevojke nosile na najpoznatijem glazbenom festivalu - Coachelli